Romániában nem bírnak magukkal: már keresik a kiskapukat és hergelnek a magyarok ellen

2024. október 02. 10:06

A szomszédban Orbán Viktor kedvenc vállalataként hivatkoznak az MVM-re, amely felvásárolná az E.ON romániai gáz- és áramüzletágát. Az állami intézmények még blokkolhatják az üzletet.

2024. október 02. 10:06
null

Nyitókép: illusztráció, AFP/Daniel Mihailescu 

Érezhetően nem fogadták örömmel a szomszédban, hogy az MVM felvásárolná az E.ON romániai gáz- és áramüzletágát. Az Evenimentul Zilei például tudósításában úgy fogalmaz, hogy Orbán Viktor „kedvenc vállalata” tette a legkedvezőbb ajánlatot, amelyet a kormány felügyel.

A portál hangsúlyozza:

a tranzakciót csak a romániai választások után véglegesítik, mivel több állami intézménynek is rá kell bólintania.

Sőt, Leonhard Birnbaum, az E.ON német-olasz vezetője azt is elárulta, hogy  nincs még végleges döntés, mert az opciók figyelembevételével határoznak majd az ügyben. Ő egyébként a román üzleti és energetikai környezet gyakori változásaival, a kiszámíthatatlansággal magyarázta az eladási szándékot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. október 02. 12:18
Ez bizony megint a tőke szabad mozgásának korlátozása lenne. Bár gondolom elég beleírni bármilyen indoklásba, hogy Putyin és meg is vannak.Pedig ez egy német cég...
Silcon
2024. október 02. 12:13
Perelni kell, gyűjteni az ítéleteket és precedensként felhasználni a kellő pillanatban, amikor ki akarunk rakni egy nekünk nem tetsző multit. Leonhard Birnbaum magyar fordításban (házon belül) Bim-bam úr.
nemecsekerno_007
2024. október 02. 12:06
Upuaut 2024. október 02. 10:24 ,,Ugye mondtam, hogy rossz…,, Oszt?! Ki nem szarja le, hogy ti libbsik mit mondtok?!?!
nemecsekerno_007
2024. október 02. 12:05
billysparks 2024. október 02. 10:12 ,,Mi sem örülnénk, ha a románok…,, Ti örülnétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!