Nincs új a nap alatt: a Tisza Párt EP-képviselője is jogokat vonna el az államtól

2024. október 04. 14:15

Gerzsenyi Gabriella szerint „szégyenletes eseteket” produkált a magyar kormány.

2024. október 04. 14:15

Nyitókép: Az EU Debates Youtube-oldala

Magyar Péter EP-képviselője úgy tűnik, hogy valóban ott folytatja, ahol momentumos „elődei” abbahagyták. Gerzsenyi Gabriella Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az EP Regionális Fejlesztési Bizottságának csütörtöki ülésén hangsúlyozta, hogy a 2014-2020-as költségvetési időszakban az Európai Számvevőszék Magyarországon több szabálytalanságot talált a kohéziós források felhasználása tekintetében. 

A jelentés következtetéseivel kapcsolatosan a tiszás képviselő megjegyezte: „Eszerint nem elégséges a központi forrásirányítás, ezért 

célszerű annak feltérképezése, hogy miként lehetséges köztes szereplőket találni a kohéziós források allokálása során”,

elkerülve a magyar kormányhoz hasonló eseteket. Ennek kidolgozásához a Bizottságnak további erőfeszítésekre van szüksége – vélekedett Gerzsenyi Gabriella.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Momentum is előhozakodott már hasonló javaslattal

Emlékezetes, hogy bő két évvel ezelőtt Cseh Katalin, a Momentum egykori EP-képviselője is többször felszólalt annak érdekében, hogy a magyar önkormányzatok közvetlen uniós forrásokhoz jussanak. 

Cseh Katalin a direkt finanszírozást azzal indokolta, hogy „helyben sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel”.

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 04. 16:20
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­d­­ ­a­­­ ­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
elfújta az ellenszél
2024. október 04. 16:15
"Minden hatalmat a szovjeteknek!" - mondá Lenin amikor még nem tudta átvenni a kormányhatalmat, hanem a helyi tanácsgyűlésekre (a Szovjetekre) építette a forradalmi stratégiáját. Miután győzött novemberben a Nagy Októberi, már csak a helyi hatalmat engedte át a Szovjeteknek. Erre a sémára épült fel Magyarországon is a községi, városi stb. Tanácsok (ez a Szovjet magyar fordítása) működése, amit a rencerváltás után önkormányzatnak kereszteltek át. "Minden hatalmat az önkormányzatoknak" - ez most Tiszapeti és a többi neobolsi programja Brüsszelben. A történelem annyiszor ismétli önmagát, ahányszor sikerül ehhez kellő számú balekot találni a választók között.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 04. 16:07
Habos fost tessék! Ki kér habos fost? Most szedték a tisza tetejéről! A kohéziós források és még a források 70%-a az EU-ban megosztott irányításúak. A megosztott irányítás azt jelenti, hogy a pályázatokat állami szerv kezeli, közvetlenül nem pályázható a forrás de az állam előfinanszíroz, az EU pedig ellenőrzi a megvalósulást és irányítja a kifizetést az állam részére. Mégis hol lépne be ebbe köztes aktor? Az állam és az EU közé értelmetlen, mert csak egy alibifunkció lenne. A pályázó és az állam közé megint csak felesleges aktor, az állam sem helyettesíthető aktorral mert az állami előfinanszírozásról nem rendelkezhet. Több értelme volna mélyrevíziót alkalmazni a forrásátadás előtt a kérdéses esetekben. Habos fost tessék! Tiszából jött, most készült, még meleg! Itt friss habos fos!
Hohokam
2024. október 04. 16:04
"célszerű annak feltérképezése, hogy miként lehetséges köztes szereplőket találni a kohéziós források allokálása során" Én a feddhetetlen és remek idevaló szakmai előélettel rendelkező Kailit javaslom,vagy a momentumos Cseh Katkák, ők gyakorlottak ebben a pénzelterelős ügymenetben. Bár ahogy a pénzügyi ellenőrzésekből kiderülni látszik, Pszichopeti is egy ígéretes jelölt. Ő ui. saját maga lenyúlásaitól undorodva hallgatta le a feleségét, hogy azzal megzsarolhassa, remek lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!