Meg akarta mászni Hitler kedvenc hegyét, szakadékba zuhant a neonáci

2024. október 12. 10:12

Megbotlott egy gyökérben.

2024. október 12. 10:12
Man Lies Injured 1,000 Meters Underground

Nyitókép: Az Untersberg hegycsúcs/Johannes Simon/Getty Images

A 37 éves Andreas Münzhuber, a Harmadik Út nevű neonáci csoport bajorországi frakciójának egyik vezető tagja egy 30 fős túrán vett részt az Untersberg hegyen, amikor szeptember 29-én megbotlott egy nedves gyökérben, és a halálba zuhant – írja a New York Post. 

A férfi azt a Untersberget szerette volna megmászni, amit Adolf Hitler kedvenc hegyeként ismernek. 

A német hegyi mentők azonnal a helyszínre siettek, de a férfit nem lehetett megmenteni, a zuhanáskor azonnal életét vesztette. 

Az Untersberget – egy majdnem 1500 méter magas németországi csúcsot – azért tartják Hitler egyik kedvenc hegyének, mert a náci vezetőnek szép kilátása nyílt rá közvetlenül a közeli Sasfészkéből. 

Különböző szélsőjobboldali csoportok a Telegramon és a Facebookon most adományokat gyűjtenek, hogy emlékművet állítsanak a zuhanás helyszínén, és anyagilag támogassák a férfi feleségét és gyermekét – írják német lapok. A csoportok eddig több mint 7000 dollárt gyűjtöttek össze az emlékműre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 12. 12:06
Az a fajta töröttszemüveges lehet, aki a horogkeresztet se bírja lerajzolni rendesen. Magyarország is sok hasonló van, a mandipöcében tenyésznek, az ilyenek írják, hogy "utánna".
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:53
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­p­­u­­­n­c­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. október 12. 11:48
Talán meg kellett volna tanulni hegyet mászni...
ztibi
2024. október 12. 11:38
😃 😃 😃 "Meg akarta mászni Hitler kedvenc hegyét, szakadékba zuhant a neonáci Megbotlott egy gyökérben." Én azt értem, hogy megbotlott egy gyökérben, de mit keresett ott Magyar Péter??? 😃 😃 😃
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!