Manfred Weber megpróbálta védeni Magyar Pétert – a németek válaszul úgy kiosztották, hogy azt nem teszi zsebre

2024. október 09. 10:19

Manfred Weber kiállt a Tisza Párt vezetője mellett, és szokása szerint Orbán Viktort kritizálta, ám a Welt olvasói alaposan visszavágtak az Európai Néppárt első emberének.

2024. október 09. 10:19
null

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője teljes kudarcnak nevezte a soros magyar elnökséget, szerinte Orbán Viktor az oroszbarát politikája miatt elszigetelte magát Európában – írja a Welt. A cikk alapján Weber azt nyilatkozta, hogy a magyar kormány „átpolitizálja” Magyar Péter telefonlopási botrányát, igaz, azt ő is elismerte, hogy a magyar igazságszolgáltatás kéri a Tisza Párt-vezető mentelmi jogának felfüggesztését – a baloldali politikus ugyanis nem hajlandó lemondani róla.

Bár a cikk melletti számláló azt mutatja, nem érkezett hozzászólás a hírhez, valójában özönlenek a Magyarország mellé álló olvasói vélemények.

Orbán Viktor politikájának köszönhetően Magyarországon nincsenek olyan súlyos migrációs problémák, mint az EU többi részén, ráadásul egyetlen Hamász-támogató sem követelheti a nyílt utcán Izrael megsemmisítését. Akkor pontosan mi is a vád Magyarország ellen?

– teszi fel a kérdést egyikük.

Más rámutat, hogy az „ismerős sarkokból” érkező polémia azt mutatja, hogy a magyar miniszterelnök valami nagyon fontosat tesz, méghozzá sikeresen, valaki pedig azt írja, Németország problémáinak többsége nem létezne, ha hozzá hasonló politikus vezetné az országot.

Egyikük idézi Daniel Freundot is, aki korrupcióval és rossz gazdaságpolitikával vádolja Orbán Viktort – válaszként azt írta, látva, mit tettek a zöldek a hazájával, biztos benne, hogy Magyarország sokkal jobban járt.

Orbán egyetlen érdeke Magyarország érdeke, és ez jó dolog. Csak nyilván nem mindenkinek teszik

– szögezi le az egyik olvasó, míg más kijelentette, nem kell komolyan venni Weberéket, hiszen mindenki tudja, hogy a hazájukból elzavart politikusok ütik el az idejüket Brüsszelben, akik nem tudnak mit kezdeni egy demokratikusan megválasztott kormányfővel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. október 09. 12:02
Lesz az még rosszabb is.........................
states-2
2024. október 09. 11:50
Soha nem hittem volna, hogy a magyar közéletnek lesz Gyurcsánynál is visszataszítóbb alakja. Lett.
Rodolfo
2024. október 09. 11:36
OV helyreteszi a libsy majmokat. Bravó!! Courage!!
Rodolfo
2024. október 09. 11:31
UVL se semmi, az a szatyorképű pics@ is megérdemelné, hogy a mentelmi jogát felfüggesszék a Covid járvány körüli szerencsétlenkedései miatt. Weber még ma is meg van sértődve, hogy nem őt választották be UVL helyett. Pedig mindketten sz@rok, szóval feleslegesen pukkad. MP-el meg óvatosan bánjon ez az buta Manfréd, mert még véletlenül elcsépeli őt egy nadrágszíjjal, ha észreveszi MP diktafonját! Azért, szépen maga mellé ültette a kis strébert a Wéber. A spanyol galambfejű nő se komplett, ennyire hülye nem lehet ez, ki választotta meg ezt az ostoba pics@t? Komolyan, a briteknek nem kellett volna kilepniük. Ha nem lépnek ki, most ilyen idiótákkal foglalkozni, mint ez a féleszű Valerie Hayer, aki teljes képzavarban védi Donátkacsát és mint egy bolond, tolja a kamu vádaskodását. Valerie, a kurv@ anyádat! A zöldek képviselője meg szépen, talpig vörösben megjelent. Jobb, ha ezek nem veszik a szájára a magyarokat ezek a libsy majmok, amikor ők "hozzájuk", és "hozzánk" szólnak.. Tiszta őrület!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!