Légiriadó Romániában, felküldték a vadászgépeket

2024. október 19. 09:03

Három napon belül ez a második légiriasztás a szomszédunknál.

2024. október 19. 09:03
null

Nyitókép: A román hadsereg F-16-os vadászgépe. (www.twz.com)

A román védelmi minisztérium közölte, hogy a hadsereg radarrendszerei szombat hajnalban újfent egy kisebb légi célpontot érzékeltek a Fekete-tenger partvidékén, körülbelül 45 kilométerre keletre Tulcea megye Szentgyörgy településétől – olvasható a maszol.ro hírportálon. 

Az objektum körülbelül 04:00 órakor lépett be Románia légterébe, Gura Portitei környékén. 

A hadsereg négy vadászgépet indított útnak. A repülőgépek egyik ponton sem kerültek vizuális kapcsolatba a célponttal, majd a radarjel 04:30 körül Cogealac városától délre megszűnt – tette hozzá a védelmi minisztérium (MApN).

Október 19-én, szombaton, hajnali 2.30 körül a román hadsereg radarfelügyeleti rendszere egy kisebb légi célpontot jelzett a Fekete-tenger partjainál, a Tulcea megyei Szentgyörgy településtől mintegy 45 kilométerre keletre. Mivel az észlelt célpont Románia államhatára felé haladt, az eljárásoknak megfelelően aktiválták a NATO vezette kibővített légiőrség harci szolgálatának struktúráit” – áll a védelmi minisztérium szombati közleményében.

A MApN azt is közölte, hogy a spanyol légierő két F-18-as vadászgépe egymás után emelkedett a levegőbe a Mihail Kogălniceanu 57-es légibázisról, míg a román légierő két F-16-osa a Borcea 86-os légibázisról indult. A légiriasztást 05:10 körül feloldották, és a gépek visszatértek a bázisra.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 12:02
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. október 19. 12:00
Hogy van románul az, hogy UFO?
gilou-au-clavier
2024. október 19. 12:00
A légiriasztás nem légiriadó. Nyilván a bulvárszart kell lapátolni, te Géza, mondd azt, hogy légiriadó, az brutális, hoppá, mutatjuk! A románok felküldenek vadászgépet, nem úgy, mint a lapító magyar Patymokin légvédelem két éve az ominózus drón esetében. Egy szuverén, erős büszke ország, ahol megállítják a betolakodó drónokat, és orbánbalázs nemecsekerők nem lengetnek fehér zászlót :) Nem mintha nem egy balkáni bunkó népség lenne, mint a szomszédjuk, azért valahogy még ők is jobbak, ez a szomorú :((((
Mich99
2024. október 19. 10:50
Az ukránok már Bukarestet támadják?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!