„Jobb kések nélkül” – ezekkel az ajánlásokkal harcol a német rendőrség a késelések ellen

2024. október 08. 15:54

A kampány tájékoztató anyaga tíz nyelven, köztük arabul, törökül, oroszul és ukránul is elérhető.

2024. október 08. 15:54
The 188th October knife ban at the Oktoberfest 2024 will not happen!

Nyitókép: Frank Hoermann / AFP

 

Németország egy információs kampánnyal próbálja megfékezni az erőszakos bűnözőket, különös tekintettel a késes támadásokra, amelyek napi szinten fordulnak elő – tájékoztat a The European Conservative.

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrsége újra elindította a „Besser ohne Messer” (Jobb kés nélkül) kampányt, amelynek célja, hogy tájékoztassa a lakosságot a nyilvános helyeken történő késviselés veszélyeiről. 

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberek hagyják otthon a késeiket, így elkerülhetik a „kísértést”, hogy használják azokat.

Emellett hangsúlyozzák, hogy a kés viselése önmagában is bűncselekmény lehet, és egy önvédelemre szánt kés könnyen fordítható a tulajdonosa ellen.

A kampány tájékoztató anyaga tíz nyelven, köztük arabul, törökül, oroszul és ukránul is elérhető, ezzel próbálva széles körben elérni a különböző közösségeket. Azonban felmerül a kérdés, hogy a kampány mennyire lesz hatékony, hiszen hasonló kezdeményezések már 2019-ben is zajlottak, mégis a késes támadások száma tovább nőtt. 2023-ban 3,536 késes bűncselekményt regisztráltak Észak-Rajna-Vesztfáliában, ami 3,4%-os növekedést jelent a 2019-es adatokhoz képest.

Sok konzervatív kritikus, köztük az Apollo News, kételkedik abban, hogy a törvények szigorítása valóban visszatartja-e a bűnözőket, mivel azok gyakran figyelmen kívül hagyják a jogszabályokat. A késes támadások 2024-ben is folytatódnak, naponta jelennek meg hírek újabb esetekről. Az elmúlt héten több súlyos incidens történt, például egy tinédzser az osztálytársát késelte meg Ettenheimban, míg egy férfi Augsburgban a feleségét sebesítette meg egy vita után. A támadók kilétét sok esetben nem hozzák nyilvánosságra, de amikor mégis, gyakran derül ki, hogy a tettesek bevándorlók, köztük afgánok és szírek.

A német szövetségi rendőrfőnök, Dieter Romann szerint a nem német állampolgárok hatszor nagyobb valószínűséggel alkalmaznak késeket támadásra, mint a német állampolgárok.

A német kormány több mint egy hónapja intézkedéscsomagot jelentett be a válság kezelésére, például betiltották a kések viselését fesztiválokon és sporteseményeken, illetve javasolták a nyilvánosan viselt kések méretének korlátozását 12 cm-ről 6 cm-re.

***

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leraxx
2024. október 08. 18:31
„Besser ohne Messer” A késes újnémetek bizonyára értékelik ezt a furmányos német szójátékot.
szintetikus
2024. október 08. 18:25
Allah mit mond?
SzkeptiKUSS
2024. október 08. 18:17
Elmebetegek! Gondolj bele, egy szaros albérlet kiadásakor, mi mindent mérlegel atúlaj és milyen szerződések köttetnek, hogy ki lehessen vágni a bérleményből a renitens albérlőt. Ezzel szemben egy nép az egész hazáját "látatlanba" feltétel nélkül kiadja albérletbe ismeretleneknek.
sexykitty-5000106
2024. október 08. 18:11
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!