Észak-Korea drasztikus lépésre szánta el magát Dél-Koreával kapcsolatban

2024. október 09. 06:51

A Koreai Néphadsereg vezérkara az intézkedést a Dél-Koreában tartott hadgyakorlatokra adott válaszként jelentette be.

2024. október 09. 06:51
North Korean Leader Kim Jong Un Leaves Russia

Nyitókép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

 

Észak-Korea szerdától kezdődően teljesen megszakítja a közúti és vasúti összeköttetéseket Dél-Koreával – írta meg a Reuters. A nemzetközi hírügynökség a KCNA állami médiára hivatkozva arról számolt be, hogy Észak-Korea nemcsak a Dél-Koreába vezető útvonalakat zárja le, de egyúttal megerősíti a határmenti területek védelmét is.

A dél-koreai hadsereg már korábban figyelmeztetett, hogy Észak-Korea hónapok óta taposóaknákat és más akadályokat telepít a határ mentén. A Koreai-félszigeten az elmúlt időszakban egyébként is fokozódott a feszültség, részben Észak-Korea egyre gyakoribb rakétatesztjei miatt.

A Koreai Néphadsereg vezérkara az intézkedést a Dél-Koreában tartott hadgyakorlatokra adott válaszként jelentette be, Dél-Koreát pedig „elsődleges ellenséges államnak és változatlan főellenségnek” nevezte. Hasonlóképpen megemlítette az Egyesült Államok stratégiai nukleáris eszközeinek gyakori jelenlétét a térségben.

Eközben a dél-koreai védelmi vezetés arról számolt be, hogy Észak-Korea valószínűleg katonai erőket küld Ukrajnába, hogy támogatást nyújtson Oroszországnak a háborúban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 09. 15:44
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­­u­n­c­­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
satrafa-2
2024. október 09. 09:18
Nagyon sajnálom azt a népet... Kétharmad egyharmad a lakosságarány a két ország között, délen élnek többen. Milyen dolog ez, hetven éve szétszakítva egy nép?! A szörnyű az is a dologban, hogy az egyik orosz, a másik amerikai bábállam. El sem tudom képzelni, milyen az, amikor egy nép tulajdonképpen saját maga ellen háborúzik.
Héja
2024. október 09. 08:59
Pufók szörny.
chief Bromden
2024. október 09. 08:19
Valahogy meg kell állítani a disszidenseket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!