Átlépte a vörös vonalat az amerikai elnökjelölt: szerinte gyilkosnak lehetne nevezni Orbán Viktort

2024. október 10. 09:50

Példátlan kijelentést tett egy NATO-tag kormányfőjéről Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, aki a kínai és az orosz elnököt is megtámadta – nemrég pedig arról beszélt, kit és miért lőne agyon.

2024. október 10. 09:50

Nyitókép: AFP/Mandel Ngan

A nyugati diplomáciában szinte példátlan kijelentést tett Kamala Harris amerikai elnökjelölt, ráadásul egy másik NATO-tag kormányfőjéről, Orbán Viktorról – hívja fel a figyelmet a Strana.

A versenybe Joe Biden helyére beugró demokrata alelnök kijelentette, hogy Orbán Viktort gyilkosnak lehetne nevezni.

Harris arra a felvetésre reagált így, hogy Donald Trump azt mondta, egyetlen telefonhívással meg tudná oldani a világ problémáit, célozva ezzel a közel-keleti és az ukrajnai konfliktusra.

„Diktátorok és tekintélyelvűek. Emberek, akiket gyilkosoknak lehetne nevezni” – utalt az alelnök a magyar kormányfő mellett Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökre.

Kamala Harris egyébként legutóbb épp arról beszélt egy televíziós műsorban, hogy kit és miért lőne agyon.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 10. 12:25
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­l­d­­­ ­a­­­ ­s­z­e­­x­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
templar62
2024. október 10. 12:24
Aztatat akarja mondani ez a segghülye elnökjelölt , hogy Fél Orbántól , veszélyesnek tartja . Tehát elismeri kikerülhetetlen tényező voltát . Nettó uszítás , alig kódolva .
Mátyás01
2024. október 10. 12:09
Orbán mitől gyilkos és diktátor? Ki halt meg miatta és mikor vette át puccsal a hatalmat? Egyébként bárki aki pofázik Ukrajna miatt, annak csak annyit kell mondani, hogy 2006 Narancsos forradalom. 2013 Majdan. Beszélgessünk róla ki kezdte?
Treeoflife
2024. október 10. 11:56
Aki ilyen kijelentést merésszel tenni diplomatikus érv helyett, az a diplomáciáról még nem is hallott. Azt hiszem, ehhez az embertípushoz amelyikről beszélt, ő sokkal közelebb áll. Az nem "politikus", aki az ellenfelét nem tudja tisztelni - az egy fajankó. Biztosan nem olvasott Arany Jánostól, tanulhatott volna tőle: "Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben." - Arany János
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!