A McDonald's is reagált Trump krumplisütésére

2024. október 22. 08:01

A gyorsétterem-hálózat kijelentette: engedélyezték Trumpnak, hogy náluk kampányoljon, de ez nem jelenti azt, hogy támogatnák őt.

2024. október 22. 08:01
Trump McDonalds

Nyitókép: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

A McDonald's beleegyezett, hogy a hétvégén vendégül lássa Donald Trump volt elnököt egy pennsylvaniai éttermében, de közölte, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem az amerikai elnökválasztási versenyben – számolt be az ABC News. 

A republikánusok elnökjelöltje vasárnap beállt egy McDrive ablakába, valamint krumplit sütött. Az éttermet erre az időszakra biztonsági okokból lezárták. 

Az AP által megszerzett belső levelezésben a helyi McDonald's vezetője azt írta, hogy Trumpék kezdeményezték a látogatást „mindenki előtt megnyitják az ajtót” majd hozzátette:

 „A McDonald's nem áll be egyetlen jelölt mögé sem, még az elnöki versenyben sem. Nem vagyunk se nem pirosak, se nem kékek – mi aranyszínűek vagyunk” 

– jelentette ki. Hasonlóan nyilatkozott a cég az amerikai média kérdéseire. 

A gyorsétterem vezetése meghívta a demokrata Kamala Harrist, hogy őt is szívesen fogadják egy kampány eseményre. 

A McDonald's akarata ellenére került a kampány központjába, miután Harris azt állította, hogy egyetemistaként dolgozott az egyik gyorséttermében. Mivel a jelölt erről egyik könyvében sem beszélt, és először 2019-ben nyilatkozott róla, a Trump kampány megkérdőjelezte a történet hitelességét. 

A gyorsétterem lánc a belső levelezésben azt írta: örülnek neki, hogy Harris jó emlékeket a náluk töltött időről, de sajnos, nem tudják megerősíteni, hogy valóban ott dolgozott volna a 80-as években, mivel nincs feljegyzésük minden egyes betöltött állásról. 

Az ABC Newsnak nyilatkozó marketing szakemberek szerint a vállalatnak kedvezni fog Trump kampányhúzása, mivel kellően távolságtartóak voltak a jelölttel kapcsolatban, de a logójukkal vannak tele a közösségi oldalak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. október 22. 10:31
Magyarul ők feldobták a labdát Kamalának, de őfelsége nem óhajtotta leütni. Trump azt fogja mondani, hogy a McDonaldy része az amerikai életérzésnek. Kamala meg azt, hogy...őőőő...semmit. Konyha, olajszag és a megfelelő outfit hiánya miatt nem lehet az ilyet bevállalni. Meg aztán a végén kiderül, hogy nem tudja megklönböztetni a ketchupot a felmosóvödörtől. Trump lóvéz hoz a cégnek, Kamala meg ideológiát. Az előbbit tudják értékelni a részvényesek, az utóbbira meg lassan már csak az elemzők jönek lázba. De a részvényes nem hülye: oda akarja tenni a pénzét, ahol növekedést és osztalékot lát, nem oda ahol csak szivárvány kutyafülét.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 22. 10:03
» Novicsok-55m007h 0p3ra70r 2024. október 22. 09:50 Legalább nem tagadod, hogy az adócsaló cigányotok anno a komcsik seggét nyalta. Így már érthető, hogy fideszessé vált.« Most komolyan eljátszod a nagy nyilvánosság előtt hogy megdöbbensz amikor egy cigány érdekből nyilvánul meg? Komolyan??? 🤣🤣🤣🤣
5m007h 0p3ra70r
2024. október 22. 10:00
» rasag 2024. október 22. 09:53 Csak azt nem értem, miért áll minden egyes fotón szopásra a szája.« Mi viszont tökéletesen értjük, hogy ez a vizuális észlelés miért csak benned merül fel. »Figyeljétek meg!« Minek?
5m007h 0p3ra70r
2024. október 22. 09:57
»Novicsok-5Ergit 2024. október 22. 09:30 Igazad van, a rabszolgaság jobb, mint a munka nehéz körülmények között. Ahogy a Trump-szoponc Kanye West mondta: "A rabszolgaság választás dolga". Gondolom a szegregáció szintúgy, ha már azt is megszabták a buszon hol ülhetsz.« Hanyatt ne baszódjunk mindjárt. Az északi államok is szegregáltak. Egészen konkrétan szövetségi törvényekkel szegregálták őket az összes államban. Nézz utána az ingatlanokkal kapcsolatos szabályozásoknak. A feketék nem kaphattak jelzáloghitelt ugyanazokkal a kondíciókkal mint a fehérek. Alacsonyabb értéken számolták be az ingatlanjaikat magasabb kamatokat kaptak és hosszabb futamidőket. NY-ban vagy Caliban, de bárhol is engedélyezett volt egy ingatlan okiratában kikötni, hogy feketéknek nem továbbértékesíthető. Ezeknek a törvényeknek jó része ma is hatályos. Ha másért nem is, ezekért az infókért érdemes nézni John Olivert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!