A francia lap üzenete Von der Leyenig ér: Orbán Viktor leckét adott Emmanuel Macronnak

2024. október 14. 11:14

A Boulevard Voltaire felhívja a figyelmet arra, hogy Budapest nem fél a biztonsági kihívásoktól, ugyanis tilos terroristabarát tüntetéseket tartani, míg a Brussels Signal azt írja, Magyarország az egyetlen európai ország, amely helyet mert adni az izraeli válogatott mérkőzéseinek.

2024. október 14. 11:14
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Miközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elkötelezte magát amellett, hogy támogassa a zsidó élet sokszínűségét Európában, addig Brüsszelben, ahol a legtöbb európai intézmény működik, lehetetlen futballmérkőzést rendezni egy izraeli csapattal – mutat rá a Boulevard Voltaire. A lap emlékeztet, hogy az elmúlt egy évben Izrael kilenc nemzetközi mérkőzéséből hetet Magyarországon játszott, mert Orbán Viktor támogatja az országot.

Mi mindent hallottunk a múltban a magyar miniszterelnök feltételezett antiszemitizmusáról… Orbán Viktor, akit Von der Leyen néhány napja ismét hevesen szidalmazott, Emmanuel Macron francia elnöknek leckét adott a biztonságról és a nyugalomról a zsidó lakosság számára

– írja a francia portál.

A cikk hozzáteszi, Magyarország nem fél a biztonsági kihívásoktól, ugyanis tilos terroristabarát tüntetéseket tartani.

Erről a témáról ír a Brussels Signal is, amely hangsúlyozza, az Európai Parlamentben a kollektív hisztéria és Instagram-politika mellett csak abban léptek előre, hogy Orbán Viktort nem nevezték antiszemitának, hiszen Magyarország az egyetlen európai ország, amely helyet mert adni az izraeli válogatott mérkőzéseinek.

Von der Leyen az intézményi szerepét sárba tiporva politikai és hazug támadásba bocsátkozott, ugyanakkor nem adott érdemi reakciót a kormányfő elnökségi prioritásaira fókuszáló beszédére

– emeli ki a publicisztika.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 14. 12:43
Le is szedhetné hálából rólunk az izraeli és magyar zsidóság a háttérhatalom és az eurocsürhe mohó zsidóit. Azon jót röhögtem, amikor Lázár aberrált belpesti zsidógyerekekről beszél, a Mazsihisz pedig azonnal vágta, hogy ezek ők és kikérte magának:DDDD
masikhozzaszolo
2024. október 14. 12:41
nyugalom Na, kösz! Pont ezt írtam egyszer, hogy Ursula mindig nadrágban van. A nővérem azt mondta, az azoknál a nőknél van, akiknek vagy görbe, vagy vastag, vagy x, vagy rövid a lába. Vagy szőrős. Azt hiszem, itt a végén keresendő a megoldás, és a patát is el kell takarni. A farok levezethető a nadrágszárban.
masikhozzaszolo
2024. október 14. 12:37
Valahol egy szintre kerültünk mi magyarok a zsidókkal. Nem lehet magyar rendezvényt se tartani, sem zsidó rendezvényt, egy EU-s országban. A buzifesztivál, melyik már ugye nem egy-két nap, hanem egy jégkorszaknyi, kiszorítja.
Palatin
2024. október 14. 12:20
Ahol egy Daniel Freund féle leaszfaltozott agyú balfácán politikus lehet, ott még a fü is lefelé nö, aföld alá bujik. Babits Mihály ezt írná ma a "brüsszeli bigott bagázsról": Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!