Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását

2024. január 16. 20:32

Ez az állásfoglalás nem csak a magyar kormánynak szól, hanem az Európai Bizottságnak is.

2024. január 16. 20:32
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását.

»Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy haladéktalanul tegyen eleget a jogállamiság elvének és feleljen meg az uniós értékeknek, és hajtsa végre a szükséges reformokat annak érdekében, hogy a magyar diákok, oktatók és kutatók részesülhessenek az Erasmus+ program előnyeiből, és hozzájárulhassanak az európai oktatási és kutatási együttműködés tágabb céljaihoz!«

 Hatalmas többséggel fogadta el ezt a Donáth Annával közös indítványunkat ma az Európai Parlament. 456 igen, 130 nem és 17 tartózkodó szavazattal. Ahhoz, hogy a magyar diákok a lehető leghamarabb hozzáférhessenek az Erasmus-os ösztöndíjakhoz, erre a lépésre van szükség. A fideszes képviselők »természetesen« nemmel szavaztak. 

Ez az állásfoglalás nem csak a magyar kormánynak szól, hanem az Európai Bizottságnak is: ez egy egyértelmű és nyílt üzenet, hogy az európai parlamenti képviselők alkotta Parlament háromnegyede követeli a Bizottságtól, hogy kényszerítse ki a magyar kormánytól a jogállamiság helyreállítását, és az uniós értékek, a szabadságjogok rendszeres megsértését. 

A fideszes kollégák NEM-szavazata szintén nem csak a Parlamentnek szólt: hanem minden magyar diáknak is, akiknek talán az egyetlen külföldön tanulási lehetőségét kockáztatja a kormány folyamatosan, hogy fenntartsa ezt a zsaroló, urizáló, tolvaj rendszerét.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thehun
2024. június 28. 08:53
Amugy milyen erzes vegigmenni az utcan kepviseloi immunitas nekul, te hazzarulo ruhes felhizott barcas hernyo?! Ami kesik , az nem mulik, ugy tudod te senkihazi kanadai fereg!
thehun
2024. június 28. 08:50
Te f@sszopo, malackepu lotyo.......MO haromnegyede szarna torkon, ha tehetne....elhiszed, ribi?!
Vasgyari Tibi
2024. január 22. 21:24
Cseh és Donáth ezzel kiírtak magukat Magyarországról. Ezt nem lett volna szabad megtenni.
Triton77
2024. január 21. 10:55
Nagyon hiányzik nekünk a jogállam….emlékszeka régi időkre amikor a baller cssürhe csak annyit lopott amit a multinacionalis cégek engedtek nekik a többit hazatalicskázták interco. tranzakciókkal +uniós pénzek véletlenül a nem magyar cégekre voltak “kiírva…..az milyen jogállami volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!