Újabb szankciók Moszkva ellen: az orosz állami televíziós csatornát vádolják az amerikai választások befolyásolásával

2024. szeptember 04. 22:18

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint influenszereket béreltek fel azzal a céllal, hogy befolyásolják az amerikai közvéleményt az elnökválasztási kampány során.

2024. szeptember 04. 22:18

Nyitókép: JEFF KOWALSKY / AFP

Az Egyesült Államok szankciókat vetett ki az orosz állami televíziós csatorna, az RT főszerkesztőjére, Margarita Simonyanra, valamint kilenc további munkatársára, miután azzal vádolták őket, hogy megpróbáltak beavatkozni a 2024-es amerikai elnökválasztásba – írja a Reuters. Az amerikai pénzügyminisztérium szerint Simonyan és társai influenszereket béreltek fel azzal a céllal, hogy befolyásolják az amerikai közvéleményt az elnökválasztási kampány során.

Marija Butyina orosz képviselő az üggyel kapcsolatban ostobaságnak nevezte a vádakat, és kijelentette, hogy Oroszországnak teljesen mindegy, hogy Donald Trump vagy Kamala Harris nyeri a novemberi választást. „Az elnökválasztás egyetlen győztese az amerikai hadiipar” – húzta alá a politikus.

Az orosz nagykövetség Washingtonban egyelőre nem reagált a vádakra, azonban az RT cinikus választ adott: 

Három dolog biztos az életben: a halál, az adók, és hogy az RT befolyásolja az amerikai elnökválasztást” 

– reagált az orosz állami média. A szankciók bejelentésével egyidejűleg az FBI 32 internetes domain lefoglalására kért engedélyt a bíróságtól, amelyek az amerikai kormány szerint rosszindulatú külföldi beavatkozásokban érintettek, többek között az Ukrajnának küldött amerikai segélyek ellen próbálták hangolni az amerikai közvéleményt.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. szeptember 05. 10:56
Hát az USAban olyan sokan nézik a ruszki TVt ? Nézik az orosz influenziákat ?
Marhagulya
2024. szeptember 05. 10:18 Szerkesztve
Mondjuk lehetne ez is. Közelebb állna a valósághoz. Magyarország szankciókat vetett ki az amerikai televíziós csatornák egy részére, a CNN éa Wall Street Journal főszerkesztőjére, David Pressman nagykövetre, valamint kilenc további munkatársára, miután azzal vádolták őket, hogy megpróbáltak beavatkozni a 2024-es magyarországi EP választásokba. Magyarország szerint influenszereket béreltek fel azzal a céllal, hogy befolyásolják a magyar közvéleményt az EP választás során.
Tuners
2024. szeptember 05. 08:26
Hoppá! Mire is emlékeztet ez engem? Az európai unió influenszereket bérelne hogy segítsen az oroszokhoz “független megerősített információk eljuttatásához” Ez persze jó befolyásolás. 14 May 2024 — A Tanács következtetéseket hagyott jóvá arról, hogy miként lehetne támogatni a véleményvezéreket mint online tartalomalkotókat az EU-ban. Most meg mi van? Az oroszok influenszereket béreltek hogy befolyásolják a választásokat. Olyan ismerős a kotta. Ugye nem az van hogy azzal vádolják a másikat amit ők csinálnak?! Ilyet ugye nem tennének? Meg amúgy is. Nem BEFOLYÁSOLNI próbálták, csak segítenek független információkat eljuttatni az amerikai ketrec izé kóma izé álomban levőknek. 😄
kastellorizo
2024. szeptember 05. 05:27
Na es mi miért nem szankcionáljuk azokat, akik Brüsszelből kapnak pénzt vagy az amcsiktól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!