Sokkoló adatok! Az Egyesült Államokban több százezer bűnözői hátterű illegális migráns tartózkodik

2024. szeptember 30. 06:19

Elképesztő számok jöttek: 62 ezer embert testi sértés, 15 ezret szexuális erőszak, 56 ezret kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmény, 13 ezret emberölés, 14 ezret betörés miatt ítéltek el.

2024. szeptember 30. 06:19
null

Nyitókép: AFP/Shawn Thew

Az Egyesült Államok területén 425 ezer illegális bevándorló tartózkodik, akinek hollétéről a hatóságok nem tudnak – derült ki a bevándorlási hatóság hétvégén nyilvánosságra hozott összegzéséből.

Az illegális határátlépések megakadályozásáért is felelős Bevándorlási és Vámügyi Végrehajtó (Immigration and Custom Enforcement – ICE) egy republikánus kongresszusi képviselő, Tony Gonzales kezdeményezésére adta ki az adatokat, amelyek azt is tartalmazzák, hogy az országban jogalap nélkül tartózkodók között 

222 ezer olyan személy is van, aki ellen bűncselekmény miatt eljárás van érvényben. 

A 2024. júliusi adatokból az is kiderül, hogy közülük például 62 ezer emberre testi sértés, 15 ezerre szexuális erőszak, 56 ezerre kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmény, 

13 ezerre emberölés,

 14 ezerre pedig betörés miatt róttak ki korábban bírósági ítéletet.

A számok azokra a személyekre vonatkoznak, akik nincsenek a hatóság őrizetében, hanem az ország területén élnek, ugyanakkor kitoloncolásukról már döntés született. Az ICE azt is közölte, hogy 2023 májusa óta 900 ezer kitoloncolást sikerült végrehajtani. 

A kitoloncolásra váró, de a hatóságok számára nem ismert helyen tartózkodók száma jelenleg 7,4 millió, szemben a 2021 januári 3,7 millióval.

Az adatokat igénylő politikus úgy reagált, hogy, ami nyilvánosságra került, az „több, mint zavaró”. Tony Gonzales szerint a számoknak ébresztőként kellene szolgálniuk a Biden-Harris adminisztráció számára.

Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt pénteken Arizona államban az amerikai-mexikói határnál járt,

 ahol a határőrizet megerősítésének szükségességéről beszélt, és a republikánusokat, valamint politikai ellenfelét, Donald Trumpot okolta azért, hogy a Kongresszus tavasszal nem tudott törvényt elfogadni a határbiztonság növeléséről.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2024. szeptember 30. 07:39
Amerikában elítélnek valakit emberölésért és utána szabadon kószálhat ? ( 13 ezer ilyenről van szó a cikkben) Baldwin tudott erről ?
balbako_
2024. szeptember 30. 07:33
Mit siránkoznak? Arányaiban az EP-ben is több bűnözői hátterű ember ücsörög horror pénzért! A nyugati országokban meg arányaiban már több migráns van, mint Amerikában. Megspékelve bűnözőkkel vastagon.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 30. 06:50
Mit lehet várni egy olyan országtól, ahol a republikánus párt sem talált egy alkalmasabb elnökjelöltet egy elítélt bűnözőnél?
sexykitty-5000098
2024. szeptember 30. 06:23
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!