Meloni újra hitet tett Ukrajna mellett

2024. szeptember 09. 12:32

Az olasz miniszterelnök támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkijt, aki a hétvégén Olaszországban járt.

2024. szeptember 09. 12:32
null

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a hétvégén találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és a megbeszélés során a háború befejezésére irányuló tervekről és az újjáépítési erőfeszítésekről is tárgyaltak – írja az Euractiv. 

Meloni a Comói-tónál évente megrendezésre kerülő TEHA üzleti fórum alkalmával találkozott az ukrán vezetővel. A tervek szerint jövőre Olaszország rendezi meg az Ukrajna újjáépítéséről szóló konferenciát. 

Meloni azt mondta a fórumon, hogy Olaszország soha nem fog kihátrálni Ukrajna mögül. 

Az olasz miniszterelnök hozzátette, hogy Kínának és Indiának is „szerepe van” a konfliktus megoldásában. „Az egyetlen dolog, ami nem történhet meg, az az, hogy azt gondoljuk, hogy a konfliktus megoldható Ukrajna magára hagyásával” – jelentette ki. 

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken felszólította Kínát, hogy hagyjon fel Oroszország ukrajnai háborújának támogatásával, és azt mondta, hogy Peking segítsége jelentős tényező volt a háború folytatásában. Kína korábban „rosszindulatúnak” és „elfogultnak” minősítette a NATO hasonló kijelentéseit.

Meloni „orosz propagandának” nevezte azt az elképzelést, hogy a háború kimenetele már eldőlt.

A politikus kijelentette, hogy a tárgyalás lehetősége csakis a patthelyzet kialakulás miatt merült fel, amelynek kialakulásához kellett a nyugati hatalmak támogatása.

Az üzleti fórumon Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajnának szüksége van a szövetségesei teljes támogatására, hogy erős pozícióban kerüljön, ha leül tárgyalni Oroszországgal. 

Szombaton az X-en közzétett bejegyzésében elmondta, hogy Melonival megvitatta béketerveit, valamint újjáépítési stratégiáját, amelynek középpontjában Ukrajna energia infrastruktúrája áll. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 09. 17:30
Szegény ukránok..., azt hiszik, hogy az USA nekik milyen jó barátjuk... Az ukránok akkor fognak igazán nagyot nézni, amikor az amerikaiak majd felteszik nekik a kérdést: "Na, mit gondoltok, miért támogattunk mi titeket olyan odaadóan? Hát azért barátaim, hogy most viszont ti adjátok oda nekünk azt, ami nektek van." Az amerikaiak hátsó gondolatait nem nehéz megfejteni. Ök azt akarják, hogy senki ne gyözzön, - mert aki gyöz, annak utána nagy pofája van -, hanem Ukrajna is, Oroszország is gyengüljön le, ameddig csak lehet. Az USA azt szeretné, ha az egész világ munkaképes koldusokból állna, akik mind neki dolgoznak.
2024. szeptember 09. 16:34 Szerkesztve
Miért ez a szürreálisan önfeláldozó támogatás Ukrajnának? Nehogy azt higgyük, hogy a Nyugat ezt Ukrajnáért teszi. Nekik teljesen érdektelen, hogyan élnek az ukránok, a Nyugat se szereti öket jobban, mint mi. Itt egészen már okok, - kutyakemány amerikai érdekek -, vannak a háttérben: 1. Az oroszok gyözelme egy oriási blamázs lenne a Natonak, 2. Az amerikaiak be akarnak költözni Ukrajnába, ami egy nyersanyagokban gazdag ország, a világ legjobb termöfldje, Lithium stb. 3. De talán a legfontosabb az, hogy Ukrajna amerikai békés megszállásával az oroszok torkán tudnák tartani a kést. Ezt persze az oroszok is tudják és ez utóbbi, számukra létkérdés, ott nem lehet kompromisszum. Ebböl atomháború is lehet, amibe Európa természetesen belepusztul.
Beszélgető
2024. szeptember 09. 16:26
Csalódás a Györgyike....
Türelem
2024. szeptember 09. 15:23
Az olyan országok vezetői - németek, olaszok, stb - akik idegen katonai megszállás alatt élnek, nem tehetnek mást. A szovjet megszállás alatt élő egykori kelet-európai országok sem lóghattak ki a sorból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!