Magyarország Nobel-díjasa kemény üzenetet küldött Oroszországnak – a fél világ mellé állt

2024. szeptember 03. 15:42

107 világhíres tudós állt a magyar Nobel-díjas mellé.

2024. szeptember 03. 15:42
null

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 107 Nobel-díjas nyilatkozott arról, hogy elítéli Oroszország július 8-i, Kijev elleni támadásait, beleértve az első számú ukrán gyermekkórház és más polgári célpontok elleni csapásokat – közölte az Indexszel Krausz Ferenc Nobel-díjas magyar kutató kedden. A nyilatkozat kezdeményezői a Nobel-békedíjas Jody Williams (Egyesült Államok) és maga Krausz Ferenc voltak.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyilatkozatban az áll, a Nobel-díjasok – a tudományok minden területéről – elítélik Oroszország július 8-i, Kijev elleni támadásait, beleértve az Ohmatgyit kijevi gyermekkórház elleni csapásokat. Mint ismert, ezen a napon több tucat ember meghalt, és további 300-an megsebesültek.

A Nobel-díjas közösség szerint az egészségügyi létesítmények és a civilek elleni támadások háborús bűncselekmények, és a legutóbbi bombázások is felkerültek az orosz erők által elkövetett bűnök listájára. Az ENSZ jelentése szerint az egészségügyi intézmények és az egészségügyi dolgozók a háború kezdete óta csaknem 1900 támadással szembesültek.

„Nem fogadjuk el Oroszország állításait, miszerint nem céloz civileket vagy polgári infrastruktúrát. A gyermekkórház elleni támadásról készült videók és fotók egyértelműen bizonyítják, hogy a kórház volt az orosz támadás célpontja. Lakóépületeket is eltaláltak. Az ENSZ szerint több mint 11 ezer civil halt meg Ukrajnában, és 22 ezren sebesültek meg az orosz invázió óta” – áll a nyilatkozatban. 

Ismert: két hónapja Ukrajna legnagyobb gyerekkórháza is a csaknem 40 rakétával végrehajtott orosz támadás célpontjai között volt.

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. szeptember 04. 21:50 Szerkesztve
Egy Nobel díjasnak illene alaposan tájékozódni, mielőtt nyilvánosan véleményt mond, egy a szakmájától távol álló ügyben! A gyerekkórházat egy amerikai gyártmányú, ukránok által indított, célt tévesztett légvédelmi rakéta találta el. A rakéta nyugatról érkezett és a tudomány mai állása szerint Oroszország Kijevtől keletre van. A tegnapi Poltavai "oktatási intézmény"-ről és "kórházról" kiderült, hogy katonai létesítmény volt, a 41 halott és 180 sérült katona volt.
cccbasatu
2024. szeptember 04. 16:35
Már régen nem hiszek nekik mert a politikába beleszólni nekik az ő érdekük és nem az emberiségé.Mellesleg szerintük a világ ős robbanással keletkezett és az egyiptomi és más piramisokat a rabszolgák építették és nincsenek ufók sem és az emberiségen kívül nincsenek okosabb fejlettebb inteligenciák ,és a víz a mi bolygónkon termett és ők a világ legokosabbjai akik még az atomfizikában sincsenek othon,szóval letojom a megszólaló észkombájnokat mert kurva sok pénzt keresnek zömmel hülyeségeik mantrázásával .Lásd a kovid járvány és oltás hisztit és a haszontalan káros tyúkszar katyvaszukat!
jandor
2024. szeptember 04. 07:04
mint ember gané
nyúlgerinc
2024. szeptember 04. 06:24
Meg kell szolgálni a Nobel díjat.... (Feri, Feri, anyukád nem mondta anno, fiam te ne politizálj, te kutass....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!