Kárpátaljai rémálom: halálra verhettek egy férfit a toborzóközpont munkatársai

2024. szeptember 06. 08:10

Egy kárpátaljai nő szerint édesapját kegyetlenül bántalmazták, amely a férfi halálával végződött.

2024. szeptember 06. 08:10

Nyitókép: Dmytro Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kárpátalja egyik csendes településén megrázó esemény kavarta fel a közösséget. Egy helyi nő súlyos vádakkal állt elő: állítása szerint édesapját a területi toborzási és szociális támogatási központ munkatársai jogtalanul tartóztatták le, majd kegyetlenül bántalmazták, amely a férfi halálával végződött – számolt be a történtekről a Kárpáti Igaz Szó. Dmitro Lubinec, Ukrajna emberi jogi biztosa szerint az ilyen típusú jogsértések száma sajnálatos módon egyre gyakoribb a régióban, különösen a toborzóközpontok munkáját illetően.

Az áldozat családja szerint az incidens egy sor szabálytalanságra világít rá a toborzóközpont tevékenységében, ami megrendítette a közvélemény bizalmát. Az asszony azt állítja, hogy az édesapja jogtalan őrizetbe vételét követően a központ dolgozói brutális erőszakot alkalmaztak, amely végül a férfi életébe került. Az ukrán hatóságok jelenleg a büntető törvénykönyv súlyos testi sértésre vonatkozó 128. cikkelye alapján folytatnak nyomozást, amely újabb kérdéseket vet fel a kárpátaljai katonai toborzás és a hatósági visszaélések kapcsán.

Dmitro Lubinec, az ügyre reflektálva, azonnali lépéseket ígért. Telegram-csatornáján jelezte, hogy már megkereste a főügyészt az eset alapos kivizsgálása érdekében, hangsúlyozva, hogy amennyiben az ügyben szabálytalanságokat tárnak fel, követelni fogja az érintett tisztviselők felelősségre vonását. A jogvédő arra is felhívta a figyelmet, hogy 

az utóbbi időszakban a kárpátaljai toborzók központjai ellen benyújtott panaszok száma aggasztó mértékben emelkedett.

A tragikus esemény árnyékot vet a toborzóközpontok működésére, és rávilágít a rendszerszintű problémákra, amelyek alapjaiban kérdőjelezik meg az ukrán hadsereg toborzási gyakorlatának tisztaságát. Az áldozat halála újabb fordulópontot jelenthet a hatóságok és a polgárok közötti feszült viszonyban, amelyre sürgős és átfogó megoldást kell találni, ha el akarják kerülni a további tragédiákat.

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
free-1
2024. szeptember 09. 07:45
Ez természetes dolog, nincs benne semmi különös. Ukrajna Kárpátalja nevű gyarmatán gyarmati törvények uralkodnak. Úgy gondolják az ukránok, hogy amit az angoloknak, franciáknak, belgáknak és hollandoknak (a fél Amerikát kiírtó spanyoloknak) megengedett volt a gyarmatokon az nekik is követhető minta. Nem is tévednek ebben: az EU fejlett, volt gyarmattartó országai egyetlen szóval sem tiltakoznak az ukránok kommunista és fasiszta pribékek tankönyvein felnőtt jelenlegi közigazgtási gyakorlata ellen! Végül is az ukránok akkor is európai mintákat követnek (az EU és az USA kollaboráns hallgatólagos támogatásával), konkrétan az akkori európai és világhatalom náci Nyugat-Európáét (Németország + megszállt országok, a kollaboráns Franciaországgal és a legnagyobb fegyverbeszállító és nyerő Svédországgal együtt), az európai zsidóüldözésekét, zsidóság elleni pogromokét és zsidó szerzők könyvégetését, csak most a zsidóság helyén az orosz áll. De attól még európai (!) emberek szenvednek, 2014 óta!!!
BAJA
2024. szeptember 07. 13:23
ugyammá ez egy fejlett, EU-érett libertálibos demokratúra
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 11:36
A nevét nem merik leirni, mert kiderülne, hogy egy szaros betelepült hohol majom.
vandor-58
2024. szeptember 07. 06:24
Tényleg igazi nácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!