Ilyet még nem látott: az árvíz eltüntette a föld színéről az ausztriai A2-es autópályát (VIDEÓ)

2024. szeptember 16. 12:24

Az árvíz miatt alsó-ausztriai St. Pölten és Tulln kerületeket is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították vasárnap kora reggel.

2024. szeptember 16. 12:24
Heavy Rain Sweeps Central Europe

 Nyitókép: Christian Bruna/Getty Images

A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki számos ausztriai, csehországi és lengyelországi régióban és településen helyi médiajelentések alapján – írja hírösszefoglalójában az MTI.

Ezt is ajánljuk a témában

Az árvíz miatt alsó-ausztriai St. Pölten és Tulln kerületeket is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították vasárnap kora reggel. 

Több településen polgári védelmi riasztást rendeltek el. A települések önállóan indítanak polgári védelmi eljárásokat, ha a lakosságot veszély fenyegeti. Ez azt jelenti, hogy a katasztrófavédelmi hatóságok kibővített hatáskörrel és utasítási jogkörrel rendelkeznek. Több helyen lakosokat kellett kimenteni otthonukból. Az éjszaka folyamán Amstetten és St. Valentin között szünetelt a vonatközlekedés – közölte az ÖBB az APA hírügynökséggel.

Stephan Pernkopf, Alsó-Ausztria tartomány kormányfőhelyettese elmondta: az esőzés újra felerősödhet, és emiatt esetleg újabb gátszakadásokra lehet számítani. Hétfő délelőttől kezdődően Alsó-Ausztriában újra emelkedni fog valamennyi folyó vízszintje.

Az árvízről több videó is felkerült a közösségi oldalakra.

***

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elbert-0
2024. szeptember 16. 20:21
Nahát... befolyt a kolbászkerítésen keresztül.... na de bezzeg Romániában.
Ehetős Odó
2024. szeptember 16. 20:15
Bazmeg, mandi… nincs egy szerkesztő, aki le tudja olvasni az autótérképről, hogy A1 vagy A2?
Kotucso
2024. szeptember 16. 14:19
Mert az óbán ellopta. Mit is? Hol is? Nem mindegy? Ellopta.
Ergit
2024. szeptember 16. 14:06
Nagymamám mindig azt mondta: Isten nem ver bottal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!