Fordulópont jöhet az orosz-ukrán háborúban

2024. szeptember 25. 17:21

Ismét az Egyesült Államokba látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, mostani útja ugyanakkor a korábbiaknál is nagyobb hatást gyakorolhat a háború menetére.

2024. szeptember 25. 17:21
null
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: MTI/AP/DVIDS U.S. Army/Curt Loter

„Az ukrán erők ugyanis bajban vannak. Beérni látszik az az orosz taktika, amelyet Moszkva a háború első szakasza után választott. Amikor ugyanis világos lett, hogy az orosz vezetés eltaktikázta magát és nem jönnek be a villámháborús tervei, stratégiát váltott és elkezdte egy erőforrásokat nem kímélő, elképesztő, úgynevezett »anyagháborúba« kényszeríteni az ukránokat. A keleti frontszakaszokon volt olyan nap, amikor többször annyi lőszer ellőttek itt, mint a II. világháborúban egy ennél sokkal szélesebb területen.

Moszkva türelmes volt, mert tudta, hogy emberből és vasból is több van neki, mint az ellenfélnek.

És eljött az a pont, amikor nem a minőség, hanem a mennyiség számít. Eljött az a pont, amikor Ukrajna egyszerűen elfogyott. Ez látszik most a Donyeck környéki területeken, ahol az orosz csapatok napról napra haladnak előre, és ez látszik Kurszkban is, ahol folyamatosan hódítják vissza az ukránok által korábban elfoglalt falvakat. Nem véletlen, hogy

a helyzetet felismerve Zelenszkij elnök előre menekül és folyamatosan azt kéri nyugati támogatóitól, hogy engedélyezzék a nyugati fegyverek orosz területeken történő használatát.

Azokkal ugyanis messze be lehetne lőni és komoly károkat lehetne okozni Oroszországban. Vannak olyan kisebb súllyal bíró nyugati szövetségesek, amelyek ezt engedélyezték, ugyanakkor Németország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok egyelőre kivár. Nem véletlen, hogy Zelenszkij először Washingtonba ment, mert jól tudja: ha a demokrata adminisztrációt meggyőzi, akkor London és Berlin is engedni fog. És az ukrán elnök azzal is tisztában van, hogy ezt a döntést még az amerikai választás előtt kell meghozni, mert ha Donald Trump költözik a Fehér Házba, esélye sem lesz arra, hogy megkapja a hőn áhított engedélyt.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2024. szeptember 25. 19:03
Ha vita nélkül elfogadná bárki is az orosz "békejavaslatot", akkor készülhetne egy hasonló orosz megszállásra a baltikum.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 17:55
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­z­­­e­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Csigorin
2024. szeptember 25. 17:49
a "villamhaborus tervek" arra alapultak, hogy a kijevi rezsimben van minimalis belatas, jozan esz, es nem akarja lemeszaroltatni az orszagat. azzal nem szamoltak, nem szamolhattak hogy velejeig romlott gatlastalan gazember mindegyik. ennek a haborunak a legelejetol vilagos hogy nem lehet mas befejezese. volt egy halvany, nagyon halvany esely a Prigozsin puccs idejen, hogy lesz valamifele hatalomvaltas Oroszorszagban, de nem sikerult megmajdanolni oket, ezzel pedig bezarult a legutolso kiskapu is
Nasi12
2024. szeptember 25. 17:46
Vajon ha az oroszok cserébe bedurvulnak az jobb lenne a demokratáknak most? Ha a választókat 0,25% ban érdekli ukrajna akkor csak az a kérdés kinek a tulajdonában vannak a földek és a gyárak a front környékén. Vuhledárnak akkor is annyi hamarosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!