Eljő a harmadik világ

2024. szeptember 06. 09:20

Egy népirtásban fogant, az erőszakkultusz talapzatára épített országról beszélünk.

2024. szeptember 06. 09:20
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

A nyitókép illusztráció. Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

„Átlagos szerdai lövöldözés egy egyesült államokbeli középiskolában: négy halott, kilenc sérült. Most éppen egy 14 éves fiú döntött úgy, hogy lemészárolja tanárait, diáktársait a Georgia állambeli Winderben. Szorgalmas hírfogyasztó már csak arra kapná föl a fejét, ha iskolai mészárlás nélkül telne el egy hét odaát. Az első iskolai lövöldözést 1760-ban jegyezték föl Amerikában, amikor egy vadnyugati illető tíz diákot és egy tanítómestert küldött át az örök vadászmezőkre. Úgy tűnik, az effajta vitarendezés ott a folklór része. Ha nem tetszik valami, előkapod a stukkert/géppisztolyt/gépágyút, és rendet teszel. S amilyen az ország, olyanok a vezetői: a »világ csendőre« ugyanilyen stílusban intézte a világpolitikát az utóbbi fél évszázadban Koreától kezdve Vietnámon, Irakon és Afganisztánon át egészen Szíriáig.

Becslések szerint legalább 250-270 millió lőfegyver van az amerikai háztartásokban.

Meglepően könnyű pisztolyt, sőt sorozatlövőt is beszerezni. Mi, magyarok pirospaprikáért ugrunk le a kisboltba – ők meg sörétes puskáért. A helyzet nem sokat változott Michael Moore 2002-es Kóla, puska, sült krumpli című dokumentumfilmje óta. Legfeljebb a gyilkolóeszközök lettek hatékonyabbak. Idei gyilkossági adatok még nincsenek. De 2020-ban, a koronavírus-járvány első évében például 21 570 embert öltek meg az Egyesült Államokban, tehát naponta átlagosan ötvenkilencet. A karantén után néhány százalékos csökkenés volt. Ha a tegnapi tényleg egy átlagos nap volt a »demokrácia őshazájában«, akkor a georgiai négy halotton kívül minden bizonnyal még további ötven embert gyilkoltak meg az országban.

Ám mindez ott a normál ügymenet része. Egy népirtásban fogant, az erőszakkultusz talapzatára épített országról beszélünk.

Ahova most délről gyorsított ütemben, milliószám ereszti be az illegális migránsokat a demokrata vezetés – kellenek a szavazataik. S velük ezrével érkeznek bűnözők, maffiózók, kokainbárók, erőszaktevők – Dél- és Közép-Amerika söpredéke. Aki szeret veszélyesen élni, az most költözzön az Egyesült Államokba. Kellemes túlélést!

A nagyobb baj, hogy a vadnyugat ma már nem az Atlanti-óceán túlpartján kezdődik, hanem Hegyeshalomnál. Ugyanis az amerikai mélyállam unszolására (»ha mi púposak vagyunk, legyetek ti is azok« jegyében), néhány tucat, kilóra megvett brüsszeli bürokrata és hazáját eláruló ügynök-politikus segítségével Nyugat-Európára is rázúdítottak sok millió vadembert.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. szeptember 08. 17:57
A tömegmészárlások oka nem a fegyver, hanem elmebeteg emberek, akiket a demokrata államok nagy előszeretettel engednek szabadon és alig várják, hogy tömegmészárlást kövessenek el, és így folytathassák a fegyver-ellenes harcukat. A 60-as években az amerikai középiskolákban tanították a fegyver használatot. A neten találhatsz sok képet felfegyverzett diákokról. A már jogosítvánnyal rendelkező fiatalok a pick up truck-jaikkal mentek iskolába, a kocsiban jól láthatóan ott voltak a vadász puskák. Iskola után vadászni mentek. Nem voltak iskolai lövöldözések, mert a lakosság egészségesebb és jobban nevelt volt, jóval kevesebb elmebeteg idióta volt. Nekem is van fegyvertartási engedélyem és lőfegyverem is. Soha senkit nem bántottam, és nem is fogok. Barátaim, rokonaim háza tele lőfegyverrel, soha senkit nem bántottak. A szabad fegyvertartás a szabadság jelképe.
canadian-deplorable
2024. szeptember 08. 17:32
Ez a cikk csak egy fröcsögő Amerika gyűlölő förmedvény. A cikk írója az amerikai társadalomról semmit nem tud, nem ért. A hozzászólók is ugyanolyan informálatlanok. Nincs elég hely leírni az érveimet, de tegyük hozzá, hogy 40 éve élek Észak-Amerikában és kitűnően ismerem az itteni társadalmat és embereket. Ez a cikk nevetséges, tudatlan förmedvény.
Tegnap
2024. szeptember 08. 15:55
Kovács Ubul 2024. szeptember 06. 16:07 Butuska Ubulka, jenkibérencként véded a védhetetlent. Az amerikai imperializmus, ami mára gyarmatosító fasizmussá vedlett igenis az őslakók kiírtására épült. Kíméletlen erőszakkal csináltak világhatalmat a kontinensnyi országukból. Mára a jenkibirodalom csak egy szenilis óriás, az atomhatalomra építve, eszét vesztve üt, rúg, gyilkol minnen irányban hogy magát életben tartsa, Soros papa módra. Sajnos, az egész világ szív ezek miatt. Te meg zsebeled a guruló dollárokat. Rohdaj meg, velük együtt.
blondibarbi
2024. szeptember 07. 18:43
És ezek oktatnak minket, meg az egész világot... Jó, hogy semmilyen birodalom nem örök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!