Bloomberg: Magyarország nem látja szükségét annak, hogy ezt eltitkolja

2024. szeptember 23. 09:22

Nagyon zavarja az amerikaiakat, hogy Magyarország tovább építi gazdasági kapcsolatait Oroszországgal azokban a szektorokban, amelyeket nem érintenek az uniós szankciók.

2024. szeptember 23. 09:22

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Oroszország elleni szankciókban nem érintett ágazatokban Magyarország továbbra is építi a kapcsolatait Moszkvával – állapítja meg a Bloomberg, amely azt állítja, hogy ez idegenítette el Budapestet az uniós és NATO-szövetségesektől.

A lap idézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki az orosz egészségügyi tárcavezetővel tartott sajtótájékoztatón kijelentette:

egész Európa üzletel Oroszországgal, csak megpróbálják letagadni, Magyarország viszont nem látja szükségét annak, hogy ezt eltitkolja.

Ezt pedig nehezen viseli az Egyesült Államok: legutóbb David Pressman nagykövet sértettségében már azt is megkérdőjelezte, demokrácia-e, amit Magyarországon lát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. szeptember 23. 11:15
az USA saját polgárai szerint is egy imperialista rendőrállam és ez nem egy elszigetelt vélemény, sokan osztják
coyote-0
2024. szeptember 23. 10:49
"Magyarország tovább építi gazdasági kapcsolatait Oroszországgal azokban a szektorokban, amelyeket nem érintenek az uniós szankciók." Hát akkor gyorsan be kell vezetni még több szankciót, eddig is hogy bejött.
Upuaut
2024. szeptember 23. 10:43
Ki kéne utasítani a biboldó helytartót, amíg egy önjelölt hülye rá nem támad.
polárüveg
2024. szeptember 23. 10:01
Akkor most a képmutatás van rendben és az őszinteség üti ki a biztosítékot a balekvadász kufároknál, vagy teljesen mindegy, mert Magyarország így is úgy is tüske a köröm alatt. Nehéz lenne bevallani a gyűlölet régiségét, ha a régi történéseket föld alá temették, ki ne derüljenek a gyűlölködők turpis történelmi tettei. Pedig jobb lenne megbékélni, mert a gyűlölet önmagában is felfal és megsemmisít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!