Belgium oda szúrna Magyarországnak, ahol a legjobban fáj – Brüsszelhez fordult segítségért

2024. szeptember 27. 09:38

Az energiaügyi miniszter újabb és újabb szankciókat követel Oroszország ellen, hogy erre mutogatva felmondhassa a magánszerződéseket is.

2024. szeptember 27. 09:38
null

Nyitókép: AFP/Benoit Doppagne

Belgium sürgeti az Európai Uniót, hogy tiltsa be az orosz üzemanyagot, egyben figyelmeztetett, hogy a vállalatok nem bonthatják fel a hosszú távú szerződéseket, hacsak a blokk egésze nem vezet be szankciókat.

Tinne Van der Straeten, Belgium energiaügyi minisztere a Financial Timesnak azt mondta, az EU-nak tovább kell mennie, hogy megakadályozza az orosz LNG-nek a blokkba jutását.

Nincs más lehetőség arra, hogy felmondhassunk magánszerződéseket anélkül, hogy az Európai Bizottság szankciós szabályát alkalmaznák

– mondta.

A lap azt írja, hogy kevés az esélye annak, hogy az összes EU-tagállam egyhangú egyetértését megszerezzék, mert Magyarország például rendszeresen ellenzi az orosz fosszilis tüzelőanyagok visszaszorítását célzó további intézkedéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:47
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­e­­l­­d­ ­a­ ­s­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­n­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
vapepe
2024. szeptember 27. 15:50
A címkép az arcokat nézve egy szoftpornó filmbe is beleillene. Ha elvennék a pulpitust, lehet, hogy egy hardpornóba is? Hol jár a fickó jobb keze?
csapláros
2024. szeptember 27. 15:04
szintetikus 2024. szeptember 27. 10:21 ..."Magyarországot pénzügyileg kell ellehetetleníteni. A koldusok országa, majd úgy táncol, ahogy kell. :DDDD"... Erre eddig mindig mindenki KEMÉNYEN RÁBASZOTT a történelemben. A tatár, a török, a német, az orosz... legutóbb a Horn és a Gyurcsány kormány... Most meg, minél jobban ugrálnak a liberálnáci brüsszeliták, annál nagyobb tüske vagyunk a körmötök alatt ... Küszködtök csak, mint a malac a jégen 2010 óta... Kac-kac...
uranvaros
2024. szeptember 27. 13:19
Nem teheti meg. Nagyot akart mondani, hogy bekerüljön a hírekbe Teljesen felesleges hergelő cikk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!