Trump folyamatos veszélyben: gyilkosságra készült egy pakisztáni férfi Amerikában

2024. augusztus 07. 05:53

A gyilkosságok és merényletek földjévé változik az Egyesült Államok.

2024. augusztus 07. 05:53

Nyitókép: REBECCA DROKE / AFP

Magas rangú amerikai tisztségviselők és politikusok ellen tervezett merénylet miatt emeltek vádat egy pakisztáni férfi ellen az amerikai hatóságok – derül ki a kedden bemutatott bírósági iratokból.

Az ügyészség bírósági vádbeadványa szerint Asif Merchant, aki 

a feltételezés szerint az iráni kormányzattal állt kapcsolatban,

 abból a célból utazott áprilisban Texas államból New Yorkba, hogy ott megbízást adjon politikai gyilkosságokra, amelyeknek késő augusztusban, kora szeptemberben kellett volna megtörténniük. A vádiratban az is olvasható, hogy a merényletek célpontjai magas rangú amerikai tisztségviselők lettek volna, köztük 

potenciálisan Donad Trump. 

A nyomozás a republikánus elnökjelölt ellen elkövetett sikertelen merénylettel nem hozta összefüggésbe a pakisztáni férfit. 

Breon Peace, New York állam keleti részének kerületi ügyésze a vádemelés kapcsán arról számolt be, hogy Asif Merchant „tengerentúli szereplők” nevében cselekedve tervezett merényleteket amerikai kormányzati tisztségviselők ellen az Egyesült Államok területén. Az iratokból az is kiderül, hogy a gyanúsítottat júliusban gyakorlatilag tettenérést követően vették őrizetbe, mielőtt megpróbálta elhagyni az Egyesült Államokat. A férfit úgy leplezték le, hogy 

az általa megbízott állítólagos bérgyilkosok a Szövetségi Nyomozó Iroda fedett ügynökei voltak.     

A nyomozásról nyilatkozó hatósági személyek szerint a pakisztáni férfi kiszemelt célpontjai között a politikai térfél mindkét oldaláról voltak személyiségek, nem csak Donald Trump, további neveket ugyanakkor nem említettek. Irán ENSZ-képviselete a vádemelésre azzal reagált, hogy nem kaptak tájékoztatást az ügyről az amerikai kormányzattól, és a diplomaták hozzátették, hogy Irán érintettségének felvetése ellentmond a teheráni kormány hivatalos politikájának, miszerint jogi úton szeretné elérni Kászem Szolejmáni tábornok gyilkosainak felelősségre vonását.   

Irán az amerikai kormány korábbi tisztségviselőit, köztük Donald Trumpot tartja felelősnek 

az Iszlám Forradalmi Gárda elitegységét irányító tábornok halálát okozó 2020-ban elkövetett teheráni légicsapásért. A teheráni kormányzat a magas rangú katonatiszt halálát követően bosszút hirdetett amerikai tisztségviselők, köztük az akkori Trump-adminisztráció több tagja, köztük a volt elnök ellen.

(MTI)
 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2024. augusztus 07. 11:57
Csak nekem tűnt fel, hogy a legalacsonyabb testőr védte szemből, a lövés irányából Trump-ot, a fejét továbbra is teljesen szabad célpontként meghagyva???????????? Ez simán megszervezett volt. Hillary biztos megint összetörte a berendezést dühében... :DDD :PPP
atti64
2024. augusztus 07. 08:51
EBBÖL IS SZAR ORSZÁG LETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A LEHETÖSÉGEK ORSZÁGÁBOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Novicsok-5
2024. augusztus 07. 07:47 Szerkesztve
"A gyilkosságok és merényletek földjévé változik az Egyesült Államok." Barmok, mindig is az volt. Mit kell folyton fosni a fülkarcolás végett. Látom a fideszesek már a saját árnyékuktól is beijedtek és mindenütt konspirációt látnak. Ha pedig a büdös mocskos cionista terrorállam háborút akar Irán ellen, akkor megkapja még a republikánus kormányzattól is.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. augusztus 07. 06:44
Kell a felhajtás, nagyon akarják a zsidók a Közel-Kelet elleni háborút. De Amerika nélkül nem fog menni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!