Reptér német módra: kifutókhoz ragasztották magukat a német „klímaaktivisták”

2024. augusztus 15. 19:17

Nancy Faeser német belügyminiszter „veszélyesnek és ostobának” nevezte az akciókat.

2024. augusztus 15. 19:17
null

Nyitókép forrása: x

Négy német repülőtér kifutójához is odaragasztották magukat úgynevezett klímaaktivisták csütörtökön reggel. Az akció miatt 

felfüggesztették a repülőforgalmat a berlini, a kölni, nürnbergi és a stuttgarti reptereken.

Az aktivisták több hasonló tüntetést csináltak már ezen a nyáron. Azt követelik, hogy a német kormány tárgyaljon le és írjon alá egy globális egyezményt az olaj, a gáz és a szén felhasználásának 2030-as, tehát hat éven belüli kivezetéséről.

A német rendőrség szerint lyukakat találtak a repülőtéri kerítéseken, így jutottak be az aktivisták a repterek szigorúan őrzött területére. 

Nancy Faeser német belügyminiszter „veszélyesnek és ostobának” nevezte az akciókat,

 amikkel nem csak saját, hanem mások életét is veszélyeztetik az aktivisták.

Aktivistacsoportok az elmúlt években is csináltak már hasonló akciókat, például városi utcák vagy épp autópályák úttestjeihez ragasztva magukat. Igaz, volt, amikor helyi török-német kisteherautós fiatalemberek húzták és rugdosták el őket az úttestről, hogy a dolgukra mehessenek tovább.


 

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizseslecso07
2024. augusztus 16. 13:02
Hogy ezek mekkora marhák. Mármint azok akik kiszedik a tetveket a betonból. Hagyni kell, hagy hordják el őket a varjak.
belabarva
2024. augusztus 15. 21:50
Nem lehet arrafelé valami meleg, Budapesten 1 óra alatt elolvadnának a betonon.
hegyaljai-2
2024. augusztus 15. 20:57
Egy jogállamban, mint Németország miért nincsenek kárpótlási perek. A reptér, a légitársaságok, az utasok nem találnak ügyvédet jó sikerdíjért erre. Igaz, hogy 3-5 évig legalább eltartana egy ilyen per, de ezzel teremtődne egy precedens és lehet, hogy elriasztanák ettől az őrültségtől a méregzöldeket.
B_kanya
2024. augusztus 15. 20:53
gilou-au-clavier 2024. augusztus 15. 20:24 "Faszság. Ugyanmá'! Telljesen jó a klímaváltozás, az, hogy az Alföldön 40 fok és gyilkos aszály van Magyarországon, hosszú távon meg még szarabb lesz." Pötibozgoru, a mostani jégkorszak mikor kezdett el olvadni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!