Megijedtek a közgazdászok Trumptól, és meg is van rá az okuk

2024. augusztus 21. 14:51

A teljes republikánus győzelem esetén hihetetlenül erős lenne a dollár.

2024. augusztus 21. 14:51
Donald Trump Holds First Rally Of 2024 Presidential Campaign

Nyitókép: Brandon Bell/Getty Images

 

Az ING Bank legfrissebb elemzésében azt vizsgálat meg, milyen hatása lehet a világgazdaságra az amerikai elnökválasztás egyes kimenetelei. A Portfolio összefoglalója szerint egy teljes republikánus győzelem esetén az amerikai gazdaságpolitika középpontjában a 2017-es adócsökkentések kiszélesítése lenne, a kiadásokat azonban nem fognák vissza, csak átstrukturálnák.

A teljes republikánus győzelem rövid távú forgatókönyv a gazdasági növekedés felpörgetése lenne, ez lenne Donald Trump fő célja”

– állapították meg. Ugyanakkor ez az eshetőség járna a legnagyobb inflációs kockázatokkal is, amelyek magasabb kamatokat eredményezne, tehát a teljes republikánus győzelem esetén lehet számolni a legerősebb dollár árfolyammal is.

Abban az esetben, ha Trump nyeri az elnökválasztást, de a szenátust megtartják a demokraták, akkor a demokraták minden bizonnyal megpróbálnák blokkolni a republikánusok gazdaságpolitikai lépéseit. Ebben az esetben az ING elemzői szerint a belpolitikai patthelyzet miatt az elnök inkább a külpolitikára koncentrálna, így felerősödhet a kereskedelmi háború, amely azonban leginkább az európai gazdaságot érintené hátrányosan, és lassulna az uniós növekedés.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 22. 14:43
A Kamala győzelme tuti... Bukni fog a bohóc-pojáca...
altercat1
2024. augusztus 22. 09:14
Az amerikai katonai hadiipari komplexum az adófizető polgárokat fosztja ki. Most, hogy kisöpörték a raktárakat az ukránok felé, még egy darabig piánóban működhetnek, aztán lehet építeni a lepusztult infrastruktúrát. Nomeg magas vámokkal haza kényszeríteni Kínából a cégeket. Ha Trump négy éve kevés lenne, a következő nyolc évben Vance folytathatja. MAGA!
falcatus-2
2024. augusztus 21. 19:28
Az államadósság kérdésében az Egyesült Államokban tapasztalható, állandó ellentmondásos helyzet egy jól koreografált cirkusz. . Ebben a cirkuszi produkcióban szerepek kiosztottak, amiben az „ellenzék” keménykritikát fogalmaz meg, a kormányzat pedig látványosan felháborodik ezen. azután mindig megegyeznek. Szerintem most sem lesz másképpen, meg fogják emelni az államadósság plafonját. Az a rendszer, amikor ténylegesen ki lehet nyomtatni fedezetlen bankjegyeket, amit valójában továbbra is valutaként lehet kibocsátani sajtpapírokat, és ezzel fedezik a kolosszális költségvetési hiányt a nemzetközi közösség által megvásároltatott bankjegyekkel már számtalanszor tesztelték és működött. Az USA szövetségi kincstárának adósságkötelezettségei így és csak így menedzselhetők. Hogy, mindez meddig folytatódik? – a kérdés nyitott. Már igyekeznek megszabadulni az USa sajtpapírjaitól. A BRICS a legjobb úton halad a dollár egyeduralmának megfosztása irányába. Egyszer minden buli véget ér.
Kovács Ubul
2024. augusztus 21. 18:42
Ennek bizonyára örülnek a Trump-rajongó fidesZnyikek, akiknek a Dollár Halála az eredetmítoszuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!