Meghalt Sztálin utolsó amazonja

2024. augusztus 16. 13:05

Galina Brok-Belcova 1925. február 12-én született Moszkvában.

2024. augusztus 16. 13:05

Nyitókép: Facebook

Galina Pavlovna Brok-Belcova orosz bombázónavigátor, Sztálin három női repülőezredének utolsó életben maradt tagja csütörtökön, 99 éves korában meghalt. Galina 36 bevetésen harcolt a második világháború alatt „Sztálin repülő amazonjai” közt – írja az Index.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bencsik András

Demokrata

Idézőjel

Az egyik a demokrácia bolsevik felfogását követve megvonná a szavazati jogot Orbán Viktortól, a másik pedig rögtön autokratának nevezi.

Galina Brok-Belcova 1925. február 12-én született Moszkvában. A II. világháború idején, amikor 1941 októberében a németek műveletsorozatot indítottak, hogy bevegyék Moszkvát, 16 évesen jelentkezett önkéntesnek.

„Temetésről temetésre jártunk, nők haltak meg” – pár éve még erről beszélt egy interjúban Galina Brok-Belcovával 2020-ban a The Washington Post is riportot készített.

Az amerikai lapnak azt mondta: nem érzi a korát, és gyakran meghívják katonai rendezvényekre és előadásokra, ahol fiatal tisztekkel találkozik, akik úgy tűnik, imádják a bátorságát.

Beszélt arról is, hogy számára az orosz győzelem napja ünnepe a dicsőséget, diadalt és gyászt egyaránt jelenti. 
 

Fiatal voltam. Katonának küldtek minket, és temetésről temetésre jártunk. Leugrottunk a repülőgépeinkről. Égtünk. Nők haltak meg 

– foglalta össze emlékeit.

 

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 17. 11:25
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Gullwing
2024. augusztus 16. 16:23
Szép kort élt meg.
atti64
2024. augusztus 16. 16:19
HÁLA A JO ISTENNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 16. 14:59 Szerkesztve
A szabad világ ellenségei ellen harcolt. Az idejáró lipschyk frászt kapnak tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!