Megdöbbentő adat: 6 évvel előzte meg Kína saját magát

2024. augusztus 23. 09:42

A Bloomberg szerint ráadásul az országnak világszinten sincs érdemi vetélytársa ezen a területen.

2024. augusztus 23. 09:42
CHINA-JIANGSU-YANCHENG-GREEN ENERGY (CN)

Nyitókép: YANG LEI / XINHUA / Xinhua via AFP

Kína világvezető tisztaenergia-konjunktúrája újabb rekordot döntött, miután kiderült:

a hivatalos adatok szerint Kína szél- és napenergia-kapacitása már 2024-ben meghaladja a Hszi Csin-ping kínai elnök által a tervezettnél csaknem hat évvel későbbre, 2030-ra kitűzött célt.

A kínai Országos Energiaügyi Hivatal pénteki közleménye szerint ugyanis az ország júliusban 25 gigawatt teljesítményre képes turbinával és panellel bővítette meglévő kapacitásait, így Kína megújuló energiaforrrásokból származó teljes kapacitása immár 1206 gigawattra nőtt – írta meg a Bloomberg

A portál szerint ráadásul Kínának világszinten sincs érdemi vetélytársa a tiszta energia terén. Az ország az elmúlt években többször is megdöntötte a szél- és napenergia-bővítési rekordokat. Kína kapacitásainak gyors növekedése pedig jelentősen hozzájárult az ország szénenergia-termelésének csökkenéséhez ezen a nyáron, amely azt eredményezi, hogy a világ legnagyobb szennyezője már jóval a 2030-ra kitűzött dátum előtt elérte a kibocsátási kvótát is.

Grafikon forrása: Bloomberg.com

Mint a lap emlékeztet: Xi kínai elnök 2020 decemberében azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra legalább 1200 gigawattot tiszta energiaforrásokból szeretnének biztosítani országuk számára.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. augusztus 24. 23:14
VeressZoltán 12:10 "a regenerálódást szolgáló talajművelés elmaradása odabasz a terített asztalnak." - höhöhö ... csak nem tán? A Vejedelemnek csak sikerült! "Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás.... a jelenlegi nyilvántartás alapján Tiborcz István valamivel több, mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el."
gyzoltan-2
2024. augusztus 23. 19:51
Ezt muszáj vagyok a köz elé kitenni: "gyzoltan-2lhotx 2024. augusztus 23. 16:28 Kína felismerte a nemzeti szocializmus felsőbbrendűségét a dekadens zsidó liberális demokrácia felett, és habozás nélkül dobta félre a zsidó demagógiát, a szakmányban gyártott bomlasztó, megosztó zsidó ideológiákat, elveket, befogadva a racionális nemzeti szocializmust! Joggal tételezhetjük fel, hogy részletesen tanulmányozhatták Hitler Németországának gazdasági, és általános működését, páratlan gazdasági (technikai) sikereit, melynek tanulságait érvényesíthették... Kína káprázatos!" -mint láthatjátok válaszként kapcsolódtam a témában..! Öt perc sem telt belé, és minden kapcsolatom megszakadt a Mandinerrel, gondolom, valaki éber héber kifogására... Merem remélni, hogy a kifogásolóra rádöntötték az asztalt is, elmagyarázva, hogy maga Izrael is a nemzeti szocializmus nyomdokán boldogul...! Ugye így volt..?! Nyugi! A kutya ugat, a karaván halad... A kutyaugatás nem hallatszik az égben...
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 23. 17:37 Szerkesztve
"mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 23. 17:24 Te mindent a tortenelem (a mult) valamifele ismerete menten igyekszel megerteni es megmagyarazni??? De hat a tortenelmet idonkent at szoktak irni..." Attól, hogy akárhányszor is átírod a történelmet, a történelmi tények még ugyanazok maradnak.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. augusztus 23. 17:22
Melle kb havonta adnak at egy szeneromuvet. Nem veletlenul nem hoznak nyilvanossagra hasznalhato emisszios adatot. ht tps://app.electricitymaps.com/map
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!