Kitálalt Trump kampánystábja: komolyan meghackelték őket

2024. augusztus 11. 14:02

A republikánusok szerint ráadaásul Irán lehet felelős.

2024. augusztus 11. 14:02
null

Nyitókép: CHRISTIAN MONTERROSA / AFP

A Trump-kampány szombaton közölte: feltörték belső kommunikációját, és azt sugallta, hogy Irán a felelős, amely a volt elnök esélyeit akarja aláásni a novemberi választásokon – számolt be a Wall Street Journal. 

Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője közleményében idézte az amerikai kormány közelmúltbeli nyilatkozatait, amelyekben azzal vádolták Iránt, hogy lehetőséget keresnek arra, hogy megakadályozzák Trump visszatérését a Fehér Házba. A Microsoft pénteken közzétett kiber fenyegetettségi kutatása szintén azt tartalmazta, hogy Irán feltörte az egyik kampányt. 

A WSJ cikke alapján nem világos, hogy milyen mértékű a kampány kára.

Az Irán által elkövetett hackertámadás veszélye azonban megrázhatja az amúgy is viharos elnökválasztási kampányt. 

Mi történt pontosan?

A cikk megjegyzi: a kampány nem mutatott fel semmilyen bizonyítékot azzal kapcsolatban, hogy valóban Irán követte el a támadást, hanem csak a Microsoft által nyilvánosságra hozott információkra utaltak. 

A Microsoft megállapításai között szerepel, hogy egy, az iráni Iszlám Forradalmi Gárdához köthető csoport sikeresen feltörte az amerikai elnökválasztási kampány egy korábbi tanácsadójának e-mail fiókját. 

A Microsoft nem azonosította a volt tanácsadót vagy az elnökválasztási kampányt, de azt mondta, hogy Irán júniusban a kompromittált e-mail fiókot arra használta, hogy üzeneteket küldjön egy magas rangú tisztviselőnek, aki még mindig a kampánynak dolgozik. 

A Microsoft nem kívánta kommentálni a Trump-kampány feltételezett meghackelését. 

Az FBI közleményben közölte, hogy „tudomásul vettük a médiajelentéseket. Elutasítjuk a további kommentálást.”

Az amerikai titkosszolgálatok a múlt hónapban azt állították, hogy Irán online befolyásolási műveletekkel próbált ártani Trump elnökválasztási kampányának, attól tartva, hogy a republikánus jelölt visszatérése a hatalomba elmérgesítené a kapcsolatokat Washington és Teherán között. 

Politico szombat délután arról írt, hogy az oldal július vége óta „névtelen fiókból e-maileket kapott Trump műveletén belüli dokumentumokkal.”  Ez egybevág a Microsoft valamint a Trump kampány közléseivel is. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. augusztus 11. 22:16
Eddig is a deep state akarta eltenni láb alól Trumpot és ez most is így van. Nyilván nem fogja azt mondani a Microsoft, hogy a hekkerek azoknak dolgoztak, akiknek a cég a legtöbbet adományoz a kampányra és duplán jól jön hogy ki tudják használni a helyzetet álinformációkkal a 3. világháború kirobbantására.
Nasi12
2024. augusztus 11. 20:57
Logikus lenne. Trump tanul. Abból, ahogy öt az oroszok segitették gyözni anno. A stábja találhatna valamit, hogy kamalát a hamasz futtatja.😀
google-2
2024. augusztus 11. 17:38
Fogd rá a nyuszira - ja, nem, Iránra! Legalább Amerikában hisznek még a mesékben, vagy már ott is ébredezik egy-egy ember?
salmonella
2024. augusztus 11. 17:17
A vindózt csak játékra engedném használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!