Sajtótájékoztatón nyilatkozott a WHO a majomhimlő-járványról, mutatjuk a részleteket

2024. augusztus 20. 13:58

A WHO regionális igazgatója szerint a hatóságok tudják, miként lehet megfékezni a kór terjedését.

2024. augusztus 20. 13:58

Nyitókép: GUERCHOM NDEBO / AFP

„A hatóságok tudják, hogyan lehet megfékezni a majomhimlő terjedését. A kór ellen közösen kell fellépnünk” – idézte a Reuters Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatójának legutóbbi sajtótájékoztatóján tett kijelentését a kór kapcsán.

A regionális igazgató szerint közös fellépésre van szükség, ugyanis mint Kluge fogalmazott:

az, hogy most és az elkövetkező években hogyan reagálunk, kritikus próbatétel lesz Európa és a világ számára”.

Bejutott-e már a járvány Európába?

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nemrég Svédországban is felütötte a fejét a majomhimlő súlyosabb variánsa, miután az Egészségügyi Világszervezet globális közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett az Afrikában terjedő betegség miatt. 

Ezzel párhuzamosan az EU is megemelte a kockázati szintet.

Emlékezetes lehet olvasóink számára az is, hogy év elején a tudósok arról számoltak be, egy kongói bányászvárosban megjelent a majomhimlő új, halálosabb formája is, amely a fertőzöttek akár 10 százalékát is elragadhatja, és könnyebben is terjed a korábbiaknál.

Az mpox, korábbi nevén majomhimlő egy vírusos betegség, amit fertőzött állatok és emberek terjesztenek. A WHO szerint a kór szoros érintkezés útján, mint például érintéssel, csókkal vagy szexuális úton, valamint szennyezett tárgyakkal, például lepedővel, ruhával vagy tűvel is terjedhet.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. augusztus 21. 05:30
A WHO már tudja... Na, ezek megint belefecceltek egy rahedli pénzt, hogy valami emberritkító nyavalyát hozzanak ránk! Kell Eirópának a migránsáradat, a sok majomkefélő, tudatlan, betegségeket hordozó eltartott mint egy falat kenyér, ugye Ursula? Kell, mert nélkülük, a háború, szankciók, járványol nélkül nem tudnátok irtani a fehér keresztény embert, mi? Ezeket a globalokufárokat ideje eltakarítani!
sersem
2024. augusztus 20. 18:21
A járvány megfékezésére egy biztos mód van. Ki kell kapcsolni a tv-t.
mgyfree
2024. augusztus 20. 15:54
és a bejövőmajmokat vizsgálják a kórra, ja nem majd a benszülötteket, hogy baszom anyátokat!
lacika-985
2024. augusztus 20. 15:25
Közösen kell fellépnünk a hazug globalisták ellen ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!