Így működik balliberális média az USA-ban: Trumpot a földbe döngölik, Kamalát az égbe emelik

2024. augusztus 15. 21:57

A Time magazin két különböző címlapja igazán beszédes.

2024. augusztus 15. 21:57

Nyitókép: X

Sophie Louise Delquié a Szenátusi Republikánus Konferencia stratégiai kommunikációs tanácsadója rávilágított arra a bánásmódra, amelyet a neoliberális mainstream média Donald Trumppal szemben tanúsít. Példaként a Time magazin két címlapját vette elő, ahol az egyiken Trump, a másikon pedig Kamala Harris republikánus elnökjelölt látható, de nem akármilyen kontextusban.

Donald Trumpról csak egy rajz látható, ami lassan olvad szét, – mindezt a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt pár hónappal – addig Kamala Harrisről egy objektív szemmel is előnyős fotó, háttérben a támogatóival és az „Ő pillanata” felütéssel.

A két merőben más, egyiknél negatív, másiknál szélsőségesen pozitív színezetű címlap jól rámutat arra a kettős mércére, amely az amerikai mainstream médiát jellemzi. Ezt maga Trump is szóvá tette Elon Musk műsorában, kiemelve, hogy a Time magazin címlapján „minden idők legszebb színésznőjeként” állították be vetélytársát.

Az említett fotók:

 

 

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 23. 10:13
Függetlenek na. Csak erősen szurkolnak és mindent megtennének, hogy az egyik nyerjen. De ettől még függetlenek.
BCMVML
2024. augusztus 16. 11:18
A Time magazin címlapjai mindig beszédesek. Kit hoztak ki a "Man of the Year"-nak 1938-ban?
google-2
2024. augusztus 16. 10:07
A “független sajtó” mindenhol ugyanolyan. Pártos.
nempolitizalok-0
2024. augusztus 16. 08:16
USA Pravda. Ostobák ezek az amerikaak, amit kína igen rendesen ki is használ. Legalább annyira, mint annak idején az USA az ostoba bolsi szovjet vezetés hibáit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!