Fegyveres összecsapás Szerbiában: lelőttek egy iszlamista terroristát a rendőrök

2024. augusztus 18. 13:28

A lelőtt férfinél lakott az a terrorista, aki június 29-én nyílpuskával rálőtt egy Izrael belgrádi nagykövetségét védő rendőrre.

2024. augusztus 18. 13:28
null

Nyitókép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Fegyveres összecsapás során a szerbiai rendőrség lelőtt egy korábban terrorizmus miatt elítélt férfit a dél-szerbiai Novi Pazarban – közölte a szerbiai belügyminisztériumra hivatkozva az ország közszolgálati televíziója (RTS) vasárnap. 

Az iszlám szunnita ágának fundamentalista, vahhábita irányzatát követő Senad Ramovic Becant akkor lőtte le a rendőrség, amikor a férfi ellenállást tanúsított letartóztatása során, és rálőtt a rendőrökre.

A férfit azért akarták letartóztatni, mert nála lakott az a terrorista, aki június 29-én nyílpuskával rálőtt egy Izrael belgrádi nagykövetségét védő rendőrre. Senad Ramovic Becan korábban is került már összetűzésbe a rendőrséggel, 2007-ben 13,5 évig tartó börtönbüntetésre ítélték terrorizmus miatt. Novi Pazar Szerbia főleg muszlim bosnyákok által lakott országrészének, a Szandzsáknak a központja, innen indult útnak számos férfi az utóbbi években, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet oldalán harcoljon a szíriai és iraki harcokban.
 (MTI)

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 18. 20:42
EUROPÁT MEG KELL TISZTITANI A PATKÁNY BEJÖTT CSÖCSELÉKTÖL BÁRMI ÁRON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
simarex
2024. augusztus 18. 20:15
Nem kell ide tárgyalás igen költséghatékony és remek probléma megoldás
Mandiner444hu
2024. augusztus 18. 17:56
Miért hívják a muzulmánokat egyesek iszlámistának?
VeressZoltán
2024. augusztus 18. 17:40
Helyes! Költségminimalizálás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!