Elfogatnák Netanjahut, Magyarország kiállt mellette

2024. augusztus 08. 11:04

Hazánk is arra kérte a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy ne adjon ki elfogatóparancsot Netanjahu ellen.

2024. augusztus 08. 11:04
null

Nyitókép: Naama Grynbaum / AFP

 

A Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) még vizsgálja, hogy kiadja-e az elfogatóparancsot Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Joav Gallant védelmi miniszter ellen. Eközben több nyugati ország jogi kérelmet nyújtott be a bírákhoz, köztük Magyarország is – számolt be a Süddeutsche Zeitung német lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok, Magyarország, Csehország és Németország az izraeli kormány védelmében lépett fel. Az országok támogatják, hogy az ICC egyelőre ne adjon ki elfogatóparancsot Netanjahu ellen. Kifogásaikat kedden nyújtották be a bíróságnak.

Magyarország és Csehország azzal érvelt levelében, hogy az ICC általában nem illetékes izraeli állampolgárok ügyében. Még ha el is ismernék a palesztin állam létezését, a bíróság akkor sem rendelkezne büntetőhatalommal izraeli állampolgárok felett, még saját területén sem. Az érvelés szerint ebben állapodott meg Izrael és a palesztinok az 1990-es évek elején az oslói béketárgyalások során.

Ezt is ajánljuk a témában

Wolfgang Kaleck, az Alkotmányos és Emberi Jogok Európai Központjának (ECCHR) főtitkára szerint ez egy „nagyon szűk látókörű” megközelítés.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. augusztus 14. 15:38
Brüsszeli vezetőket Merkel-Ursula ellen elfogató parancsot Európát Amerikának eladták , Európa életét tönkre vágták háborút szítanak.
irondome
2024. augusztus 08. 18:05
A Nközi Bttőbíróság főügyésze, aki elfogatóparancs kiadását kéri Netanjahura: Karim Ahmad Khan, pakisztáni származású, GB-ban élő jogász, az Ahmadiyya Muszlim Közösség tagja, így nincs mit csodálkozni ezen az alantas elfogatási akción. A botrány az lenne, ha helyt adna neki a bíróság. Erre sajnos van esély, mert a nközi bíróságok egyre inkább a globalisták forgatókönyvét követő politikai bizottságokként funkcionálnak a szuverenista aktusokkal szemben, legyen az önvédelem, mint ebben az esetben a muszlim-arab fizikai terrorral szemben, vagy határvédelem a muszlim hódító jihad szerves részét képező, Európába özönlő migránsözönnel szemben (ld. legutóbb az ellenünk kiszabott gigantikus pénzbüntetést). Orbán, Trump, Bibi és Fico szuverenisták, így a globalisták céltáblái is egyben. Ki ellen warfare, ki ellen lawfare, ki ellen (mint most Bibi) mindkettő. Nagyon helyes, hogy Magyarország felemeli ez ellen a szavát!
gyzoltan-2
2024. augusztus 08. 16:21
rocktoberi-2 16:10 Te egy nagyon beteg, betegesen elfogult zsidó lehetsz, semmiképpen nem magyar, akinek tetszik az átmentett gyilkos zsidó ÁVO módszer, hajnalok hajnalán rátörni egy magyar, köztudottan fegyveres szervezet, MNA vezetőjére, elnökére... Egy olyan magyar szervezetre, mely anno állami támogatással alapíttatott, majd a "Tűrt" kategóriába került az MSZP-SZDSZ időszakban, sőt egy ideig az Orbán-éra is eltűrte, de... A szélsőbal, a zsidóság lépett, drasztikusan, brutálisan..! Egy fél-legális szervezet felszámolásának biztos, hogy nem az elkövetettek az útja! Gyanítom, hogy akár tisztességes polgári úton is elintézhető lehetett volna a szervezet felszámolása.., hát sikerült meglepni őket... Téged mint zsidót az zavarjon, hogy az éppen itt élő zsidó fiatalság, rendszeresen jár ki Izraelbe, ahol fegyveres-ügynöki kiképzésben, és továbbképzésben részesülnek, ki mit választ... Valld be, hogy jártál Izraelben, hogy kaptál kiképzést, hogy magyarellenes ellenséges ügynök vagy!
W23458
2024. augusztus 08. 16:10
Az egész neres fideszes szekta ezzel írta le magát nálam végleg. Egy náci apartheid terrorállamot és annak vezetőjét támogatni olyan szégyen, minta anno Hitlert védték volna a magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!