Elege lett a dzsihadista elítélteknek, lázadás tört ki egy orosz börtönben

2024. augusztus 23. 17:25

Túszokat is ejtettek és két embert meghalt, hárman az intenzívre kerültek.

2024. augusztus 23. 17:25

Nyitókép: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Túszokat ejtettek elítéltek a volgográdi régió 19. büntetőtelepén – közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtóirodája. A FSZIN szerint az incidens során, amely a telep fegyelmi bizottságának ülése alatt történt, a létesítmény több alkalmazottja megsebesült. A túszok kiszabadítására akció indult.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ közlése szerint túszejtésnek legkevesebb egy, az RT televízió szerint pedig két halottja volt. Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy három sebesültet intenzív kezelésre szállítottak. Az RBK hírportál azt közölte, hogy 

az elkövetők az Iszlám Állam terrorszervezet követői. 

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek miatt büntetőeljárást indított. A 19. számú fegyház szigorú büntetőtelep Szurovikino város határában található, Volgográdtól mintegy 100 kilométerre. Hozzávetőleg 1200 őrizetes befogadására alkalmas.

(MTI)
 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2024. augusztus 23. 21:13
biztos belekesedtek attók, hogy putler kadirov seggét nyalva (kell a husi ukrajnába) a koránt csókolgatja. www.youtube.com/watch?v=Qfa0gcyRJmM
K4t1nk4
2024. augusztus 23. 20:57
Túszejtő elítéltek kilőve, 3 halott dolgozó, minden túsz sértetlen.
Skageröge
2024. augusztus 23. 19:41
Európában Oroszországgal együtt nézve magasan Oroszország vezet a keresztény államok iszlám lakossági arányát tekintve. A XXI. század derekára várják oda a 30%-os iszlám arányt. Az ortodox egyház szerint pontosak a muszlim vallási vezetők által jelzett adatok.„2050-re nem marad orosz, és már túl késő változtatni” – mondta a Govorit Moszkva nevű rádiónak az egyik ortodox főpap, Dmitrij Szmirnov.
Krupp Skya
2024. augusztus 23. 19:39 Szerkesztve
Kovács Ubul 2024. augusztus 23. 17:57 Néhány hónap alatt a 4. lázadás/terrorakció az iszlamizmustól állítólag mentes Orosz Föderációban. Nagy a szabadság azért van ilyen sok. Alattatok ÁVH-sok alatt egy lázadás sem volt, lehet díjazták az emberek, hogy egymást is akasztottétok Kovács elvtárs, sőt 1956-ot is nektek kellett megszervezni, hogy legyen valami bajjé ÁVÓ-s Totya megmondta bajjé lesz!.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!