Demokrata tempó: 2019-ben Trump Twitter-fiókjának felfüggesztéséért kardoskodott Kamala Harris

2024. augusztus 31. 15:46

Égbekiáltó fenyegetésnek nevezte Trump akkori bejegyzéseit.

2024. augusztus 31. 15:46
null

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

A CNN-n is beszámolt még 2019-ben arról az esteről, amelynek során Kamala Harris demokrata elnökjelölt szenátor felszólította az akkor még Twitter néven futó X közösségi oldalt, hogy függessze fel Donald Trump elnök fiókját. A Twitter vezérigazgatójának, Jack Dorsey-nak címzett levelében Harris rámutatott hat olyan tweetre, amelyet Trump tett közzé és amelyek Harris szerint megsértették a Twitter szabályait.

Trump egy akkori tweetjében Harris szerint erőszakra bujtotta fel követőit, ha a kongresszus hivatalos vádemelési cikkelyt bocsát ki ellene. Az elnökjelölt annak idején úgy gondolta, hogy Trump tweetjei égbekiáltó fenyegetések. 

Egyetlen felhasználó sem mentesülhet a Twitter felhasználói megállapodásának betartása alól, függetlenül a munkájától, vagyonától vagy tekintélyétől, még az Egyesült Államok elnöke sem” 

– írta öt évvel ezelőtt. A Twitter úgy reagált az ilyen és ehhez hasonló ügyekre, hogy a világ vezetőinek egyes, a szabályait megszegő tweetjeit nem távolítják el a platformról, ha a cég úgy dönt, hogy azok „közérdekűek”. A Twitter közölte, hogy ehelyett egy megjegyzést tesz a tweetekre, amely elmagyarázza, hogy bár megszegték a cég szabályait, nem távolítják el őket.

Mint ismert, a történet itt nem ért véget, hiszen a Capitolium 2021 januári ostroma után az akkor még Twitter névre hallgató közösségi platform letiltotta Trump eléréseit. Miután azonban Musk csillagászati áron megvásárolta és átkeresztelte a szolgáltatót, a tiltást végül feloldották. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. augusztus 31. 18:25
Kamala egy igazi demokrata. Igazi brahmin, mint az anyja. A legmagasabb indiai kasztból származik, akik kezet mosnak miután alacsonyabb kaszthoz tartozóval voltak kénytelenek érintkezni.
Hekimeki
2024. augusztus 31. 17:55
Ezt a kurvát kéne felfüggeszteni jó vastag kötéllel ❗❗❗
zrx8
2024. augusztus 31. 17:02
Ezeknek a retardált libsiknek ezt tanítják, hogy fogyatékosan vigyorogva a tömegbe mutogassanak az ujjukkal, mint egy óvodás ? Az összes ezt csinálja.
Takagi
2024. augusztus 31. 16:28
Ótvaros neokommunista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!