Arnold Schwarzenegger csúnyán odaszólt a német kormánynak (VIDEÓ)

2024. augusztus 01. 06:01

A színész szerint erős ellentmondás van az országban.

2024. augusztus 01. 06:01
null

Nyitókép: Joe Klamar / AFP

Arnold Schwarzenegger egy előadáson fejtette ki véleményét abban a kérdésben, hogy Németországban hogyan próbálják meg csökkenteni a környezetszennyezést. A színész szerint erős ellentmondás van az országban. 

„Németországban ambiciózus célt tűztek ki a környezetzennyezés 65%-os csökkentésére a 2033-as évre, de az engedélyezési folyamatok késnek” – kezdte Schwarzenegger. „Bezárták az atomerőműveket, amelyek a tiszta energia 6%-át adták. Hogy pótolni fogják-e ezt a tiszta energiát, nem tudják, de egy dolgot tudnak, hogy tovább kell használniuk a fosszílis tüzelőanyagokat, amibe 16 milliárd eurót fektetnek be most, hogy négy hatalmas földgázüzemet építsenek, hogy megtisztítsák az üzemanyagmagot és a földgázt” – folytatta. 

Hogy lehet azt mondani a polgároknak, hogy egy vészhelyzet megköveteli, hogy a lehető leggyorsabban hagyjuk abba fosszílis tüzelőanyagok felhasználást, de ugyanakkor olyan döntéseket hozunk, amelyekkel méginkább szennyezik a környzetet?”

– tette fel a kérdést a színész. 

Schwarzenegger beszédéből a részletet ide kattintva megtekintheti.

 

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. augusztus 01. 13:27 Szerkesztve
Az a helyzet, hogy azt még a "nagyeszű" zöldek sem tudják megoldani, hogy éjszaka is süssön a nap. Tettek egy 360 fokos fordulatot, hogy erre rájöjjenek. Az atomerőművek jelentősége nem is abban van, hogy tiszta energia, hanem hogy szabályozható és skálázható. Amit a kiszámíthatatlan nap- és szélenergiával nem lehet kiváltani. Ahhoz tárolni kellene az energiát, amire ilyen volumenben nincs gazdaságos megoldás. Az energiatárolásra mindmáig nincs hatékony megoldás, az iszonyúan költséges, és ezért illúzió az un megújuló energiákra alapozni egy ország energiaellátását. Csak az atomenergia és a szénhidrogének égetése szabályozható és skálázható. De mivel az előbbieket felszámolták, maradt az utóbbi. Amit viszonylag gyorsan és olcsón fel lehet állítani az energiabiztonság sürgős helyreállítására. Így harap a kígyó a saját farkába. Így lesz a zöld illúziókból, a zöldek ostobaságából és rombolásából még nagyobb környezetszennyezés.
Camael
2024. augusztus 01. 13:19
külön kell választani a környezetszennyezést és a klímapolitikát, a füld olyan mintha egy lonbikban lennénk, a világűr vákuma elszigetel minket, a napsugárzás több energiát ad a földnek mint amit a föld at űrbe sugároz, vagyis ha az energiánk nagy részét hőtermeléssel állítjuk elő és megsütjük magunkat a lombikban ,akkor legalább körnbyezetkímélően tegyük, hogy ne fulladjunk meg előtte
Patika
2024. augusztus 01. 10:24
Szerintem Scholtz mag szennyezi legjobban a környezetét. (már a puszta megjelenéséável is)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!