Apja próbálta megmenteni a folyóba zuhant magyar fiút Norvégiában

2024. augusztus 15. 08:25

A szülőket sokkos állapotban szállították kórházba.

2024. augusztus 15. 08:25
A view of stream flowing through the forest during a hot and

Nyitókép: Majeed/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ahogy lapunk korábban megírta, hétfőn egy tizenhárom éves magyar fiú tragikus balesetet szenvedett Norvégiában, amikor egy kirándulás során a Bondhuselva folyóba zuhant és életét vesztette. Az Elsőként az édesapja ugrott a segítségére, de sajnos nem tudta megmenteni a gyermeket. A fiú szülei a sokk hatása alatt kerültek kórházba – írt meg az nrk.no.

A tragikus baleset előtt fiú éppen képet szeretett volna készíteni a festői tájról, amikor véletlenül megcsúszott egy sziklán, és a folyóba esett.

Az első egységek 15-20 percen belül megérkeztek. Az apa és egy másik felnőtt már korábban a vízbe ugrott, hogy megpróbálják megmenteni a folyóba esett gyereket Norvégiában / Fotó: RTL

A fiú teste és lába egy kő alatt szorult be, és bár minden erejével próbált kitartani a vízben, végül nem sikerült megmenteni. Sigurd Børve, a kvinnheradi rendőrség vezetője hétfőn még nem tudta megerősíteni, hogy volt-e szemtanúja a tragédiának.

Szerda este azonban Børve az RTL-nek nyilatkozva megerősítette, hogy a fiú szülei végignézték a balesetet.

 A mentőcsapatok több mint két órán át küzdöttek azért, hogy megközelítsék a fiú beszorult testét, de az erős áramlás miatt még a tapasztalt búvárok és szakemberek is jó ideig életveszélybe kerültek volna.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 15. 16:19
RÉSZVÉTEM.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. augusztus 15. 12:24
az északi áramlat gázvezetéket viszont meg tudták közelíteni - rohadjanak meg
csapláros
2024. augusztus 15. 10:01
Ezért fontos az ODAFIGYELÉS. Amikor az ember párja a 40 m magas sziklaszirten is kilép a korláton kívülre, hogy az alant, a vörös sziklákon, az azúrkék tenger megtörő fehér habjait fotózza és éppen nem volt ott karnyújtásnyira, hogy visszarántsa, akkor csak egy mód volt közbeavatkozni: a legválogatottabb magyaros káromkodással ráordibálni, hogy azonnal, de tüstént lépjen vissza a korlát mögé ! Mit számít a jó modor, és hogy kívül még vagy 1,5-2 m is biztonságosnak látszott !? A szöveget külföldön úgy sem értik, de szerencsére az ordenáré kitörésnek volt annyi meglepetés ereje, hogy az illető mégis visszamászott a korláton belülre. Hogy készült-e valami fotó, már nem tudni, az elképzeltnek megfelelő BIZTOS, hogy nem, de valójában ennek semmi jelentősége. Szar dolog lett volna otthon a szüleivel és de leginkább magamnak elszámolni az illető halálával, a rákövetkező rendőrségi eljárásról, és más elképzelni sem tudott következményekről nem is beszélve... Őszinte részvét a családnak.
Swansea2688
2024. augusztus 15. 09:35
Mert a francért kell mindenféle meredekebbnél meredekebb hatásvadász fotókat, videókat csinálni, életük kockáztatásával, pár perc hírnévért meg egypár lájkért cserébe a közösségi oldalakon?! Mióta ezek divatba jöttek, szinte nem telik el hét anélkül, hogy valahonnan hír ne jönne róla: kamerázás közben lezuhant, beleesett, ráesett, elütötte, megrázta, agyoncsapta stb., és nem tanulnak belőle a hülyék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!