Trump biztonsági csapatának kérései süket fülekre találtak a Secret Service-nél

2024. július 21. 20:16

Az ügynökség a merénylet előtt nem biztosított bizonyos erőforrásokat.

2024. július 21. 20:16
Day 1 - Republican Party presidential nominating convention

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Donald Trump volt elnök biztonsági emberei arra panaszkodtak, hogy a Titkosszolgálat az elmúlt két évben nem kapott elegendő erőforrást és személyzetet, és az ügynökség szombaton elismerte, hogy Trump csapatának néhány kérését el kellett utasítania – írta meg a CNN. A Titkosszolgálat szóvivője szombati nyilatkozatában azt mondta, hogy 

az ügynökség a múltban nem biztosított bizonyos erőforrásokat, helyette más biztonsági intézkedéseket hozott, 

többek között helyi partnerektől. A Titkosszolgálat egyik tisztviselője a CNN-nek elmondta, hogy az ilyen alternatívák példái közé tartozott, hogy helyi mesterlövészcsapatokat állítottak fel, amikor a Titkosszolgálat nem tudta biztosítani a sajátjait, vagy hogy kézi magnetométereket és más eszközöket állítottak fel bizonyos eseményeken, ahol nagyobb, átjárható magnetométerek nem álltak rendelkezésre. A CNN azon kérdéseire válaszolva, hogy a Titkosszolgálat elutasította-e a további biztonsági kéréseket, egy szóvivő a CNN-nek elmondta, hogy az ügynökség „módosításokat” hajt végre, ha bizonyos erőforrásokat nem biztosítanak a védetteknek.

„Néhány esetben, amikor a Titkosszolgálat bizonyos speciális egységeit vagy erőforrásait nem biztosították, az ügynökség módosításokat hajtott végre, hogy biztosítsa a védett személy biztonságát” – írta közleményében Anthony Guglielmi, a Secret Service kommunikációs vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­x­­i­ ­­­p­u­­­n­c­­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
backsplash
2024. július 22. 07:07
Ez szándékos volt. Nem azt mondom, hogy a támadó az ő emberük volt. Egyszerűen úgy dolgoztak, hogy az ilyen pszichopatának legyen lehetősége támadni. Számtalan olyan eset lehet, ahol a körültekintő biztonsági munka miatt nem férnek hozzá a megfelelő spothoz a merényletet tervezők és ezért nem történik meg. Itt a műveletet irányító tisztnek a körmére kell nézni, mert szinte biztos, hogy a mulasztás szándékos volt.
P_F_Juli
2024. július 21. 20:51
Egyértelmű volt, hogy a biztonsági szolgálat nagyot hibázott. Aztán hogy ez véletlen vagy szándékos, az már egy más kérdés. Soha nem fogják bevallani.
Mich99
2024. július 21. 20:43
véna, az nem világos, hogy Bidé összeesküvése (ami legalább 2016 óta folyik, először a médián, aztán az FBI-on, majd a bíróságokon keresztül (!)...) mennyire volt benne ebben a gyilkossági kísérletben: - "csak" néhány ujja! - mindkét kézzel - vagy nyakig...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!