Törökországban őrizetbe vették a moszkvai autórobbantás gyanúsítottját

2024. július 24. 19:36

Az orosz bűnüldöző szervek tárgyalnak a kiadatásáról.

2024. július 24. 19:36

Nyitókép: Cemal Yurttas / ANADOLU / Anadolu via AFP

A törökországi Bodrumban őrizetbe vették a Moszkvában gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett merénylet gyanúsítottját – közölte szerdán Ali Yerlikaya török belügyminiszter a RIA Novoszty hírügynökség szerint. „Ma délelőtt 10 óra 30 perckor érkezett az információ az oroszországi Interpol-irodától, hogy egy Jevgenyij Szerebrjakov nevű orosz férfit keresnek egy moszkvai robbantásos merénylettel összefüggésben, és hogy a Moszkva-Bodrum járaton repül. (.) A mai napon a bodrumi rendőrök őrizetbe vették” – írta Yerlikaya az X közösségi oldalon.

Korábban Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója Moszkvában azt közölte a sajtóval, hogy 

az orosz fővárosban szerda reggel elkövetett robbantás gyanúsítottja már Törökországban van, és hogy az orosz bűnüldöző szervek tárgyalnak a kiadatásáról. 

Moszkva északi részén, egy parkolóban szerda reggel pokolgép robbant egy Toyota Land Cruiser terepjáróban. Irina Volk, az orosz belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a robbanószerkezetet a vezetőülés alatt rejtették el. A robbanás egybehangzó sajtójelentések szerint a férfi mindkét lábfejét leszakította, a nőt szilánkok sebesítették meg. 

Mindkettőjüket kórházban ápolják.

Több sajtóorgánum azt jelentette, hogy a gépkocsi Andrej Torgasov 49 éves őrnagy tulajdona, aki jelenleg az orosz védelmi minisztérium alkalmazottja, és aki korábban a vezérkar felderítési főcsoportfőnökségén (GU) a védett kommunikációért felelős részleg egyik vezetője volt. Maga Torgasov őrnagy az RT televíziónak nyilatkozva cáfolta, hogy az autója felrobbant volna. A férfi, akit az orosz állami médiaügynökség a Műholdas Kommunikációs Rádióközpont helyettes vezetőjének nevezett, azt mondta, hogy nincs köze sem a járműhöz, sem a környékhez, ahol az eset történt, és az incidensről a munkahelyén értesült.

(MTI)

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Takagi
2024. július 24. 22:54
Tescos szatyorba viszi haza a fejét.
Majdmegmondom
2024. július 24. 20:41
Az amerikaiak mindenkit meg tudnak vásárolni. Nem tudom, hogy a terrorista arab, török, orosz, vagy véletlenül ukrán, de vagy az USA áll a háttérben, vagy egy liberális baromállat...
hegyaljai-2
2024. július 24. 20:16
Az MTI átvette valahonnan a hírt, de nyilván a szokásos orosz titkolódzás és hazugság amit kaptunk. Ki ült az autóban, ha a tulajdonos nem érintett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!