Több ember is meghalt az ötödik napja tartó rendkívüli hőség következtében Romániában

2024. július 17. 13:33

Romániában a csúcshőmérséklet ötödik napja rendre meghaladja a 40 fokot.

2024. július 17. 13:33
Romanian National Day parade

Nyitókép: Baris Oral/Anadolu Agency/Getty Images

Többen meghaltak, sokan eszméletlen állapotban kerültek kórházba Romániában, miután hőgutát kaptak az ötödik napja tartó rendkívüli hőség következtében.

A jászvásári (Iasi) rohammentő szolgálat vezetője szerdán közölte: az éjszaka folyamán egy 32 éves fiatalember halt meg hőgutában, miután kedden a napon dolgozott. 

A mentő Prigoreni községből 43,3 fokos lázzal, eszméletlen állapotban vitte be a megyei kórházba, de nem tudták már megmenteni az életét. 

Egy másik, 74 éves férfit, aki kedden szintén a szabadban dolgozott, kómában vitt be a mentő, miután Letcani-ban összeesett a saját lakásában.

A bukaresti Bagdasar-Arseni kórház egyik kardiológus főorvosa a Digi24 hírtelevíziónak szerdán arról számolt be, hogy nekik is volt egy hasonló esetük: egy 50-es éveiben járó, az utcán elájult férfit kedden vitt be a mentő 43,3 fokos lázzal, és nem tudták már megmenteni az életét.

Hétfőn egy 45 éves Botosani megyei férfit találtak eszméletlenül egy parkban: a kiérkező mentők azonban csak a halálát tudták megállapítani, amelyet a kiszáradás okozta hőgutának tulajdonítottak.

A B1 hírtelevízió jelentése szerint ugyancsak a hőguta okozhatta annak az 56 éves suceavai nőnek a halálát, akit hétfőn talált meg a lánya házuk udvarán.

Az Agerpres hírügynökség azt írta: a jászvásári megyei kórházba kedden három 80 év feletti idős embert vitt be a mentő, akiket eszméletlen állapotban találtak túlhevült lakásukban.

Az Antena3 hírtelevízió tudósítása szerint Temesváron is meghalt kedden egy 50 éves férfi, akihez a járókelők hívták ki a mentőt, miután elájult az utcán. A férfit újraélesztették és 43 fokos lázzal vitték be a sürgősségre, de a második szívleállás után már nem sikerült megmenteni az életét.

Egy másik mentőegységet egy 56 éves villamosvezetőhöz riasztottak Temesváron. A vezetőfülkéből kórházba került férfinak 42,5 fokos láza volt és félrebeszélt, amikor kiérkeztek hozzá a mentők.

Romániában szombat óta harmadfokú hőségriasztás van érvényben az ország megyéinek túlnyomó többségében, ahol a csúcshőmérséklet ötödik napja rendre meghaladja a 40 fokot. 

Szerdán a 41 megye közül az északi országrész 11 megyéjére már csak másodfokú (narancssárga) hőségriasztást adott ki a meteorológiai intézet.

A kánikula az előrejelzés szerint csütörtöktől a déli (havasalföldi és dobrudzsai) országrészre korlátozódik, a Kárpátok téréségére pedig felhőszakadással, jégesővel és óránként 55-70 kilométeres sebességű széllökésekkel érkező zivatarokra számítva adott ki elsőfokú (sárga) figyelmeztetést a román meteorológiai szolgálat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­e­­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­­n­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
rockercicc
2024. július 17. 17:48 Szerkesztve
Mit szóljanak szegény macik a nagy szőrös bundájukkal? Igaz, a románnak meg a talpa szőrös...
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2024. július 17. 15:24
Ez már HAARP
v4nmeeg1p3psid
2024. július 17. 14:26 Szerkesztve
Vetnik maga is orosz ember és bécsi lakos, Csata pedig makói lókereskedő. A szerződés szerint az oroszok Magyarországon csakis a Vetnik—Csata cégtől vásárolhatnak lovat, és ha más lókereskedőkkel is üzleti érintkezésbe lépnének, kötelesek Vetnik és Csata részére 15.000 dollár matymarattyot fizetni. Ezenkívül kötelezik magukat az oroszok, hogy havonta legalább ötszáz lovat vásárolnak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!