Szia, Uram! Kémkedés érdekel? – elfogytak a német hírszerzők, kitört a pánik, toborzásba kezdenek

2024. július 26. 07:57

A német hírszerzés toborzásba kezd, a nagy hiány miatt lejjebb adnak a felvételi követelményekből.

2024. július 26. 07:57
Opening of the extension to the BND Visitor Center

Nyitókép:  Britta Pedersen/Getty Images

A Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) komoly kihívásokkal néz szembe, mivel jelenleg több mint 700 pozíció betöltetlen, írja a T-Online.

A szakértők úgy gondolják, ez jelentős nemzetbiztonsági kihívás elé állítja Németországot, hiszen a külföldi hírszerzés hatékonyságának csökkenése komoly veszélyeket hozhat magával, különösen olyan országokkal szemben, mint Oroszország, Kína, Észak-Korea és Irán. 

Ezt is ajánljuk a témában

A BND jelenleg 6.500 főt foglalkoztat, de a magas betegszabadság és a rotációs rendszer további problémákat okoz. Bár márciusban nagy toborzókampány indult, a szigorú követelmények és a hosszadalmas ellenőrzési eljárások miatt nem sikerült új munkatársakat felvenni.

Az új ügynökök felvételi folyamata 13 hónapig tart és jelentős költségekkel jár, miközben a biztonsági ellenőrzésen a jelentkezők 40 százaléka megbukik. 

Éppen ezért a BND jelenleg a követelmények és a felvételi eljárás megkönnyítésén gondolkozik, ami azonban további nemzetbiztonsági kockázatok elé állíthatja Németországot. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­k­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
antisorosweapon-2
2024. július 26. 13:28
A heartland elmélet a legnagyobb geopolitikai bullshit. El kéne már engedni.
lauderstenonis-2
2024. július 26. 13:11
Az összes magyar szakszolgálat toboroz. Az Alkotmányvédelmi Hivatal titkársági munkatársat és operatív munkatársat keres (900 ezer forintos bruttó fizetéssel). Információs Hivatalnál elég bőséges a lehetőség: - műveleti tiszt - technikai műveleti tiszt - elemző tiszt - osint elemző - informatikus (pentester, hacker) - linux rendszergazda - matematikus - nyelvi feldolgozó - távközlési mérnök - biztonságtechnikai mérnök - anyagbeszerző - beszerző tiszt - iratkezelő - jogász - EÜ asszisztens - biztonságtechnikai technikus - kertész - szakács - konyhai kisegítő - takarító - burkoló Ugyan mire kellhet az IH-nál burkoló?
survivor
2024. július 26. 12:28
6500 fő ? Hisz még Magyar Pétert is 2000 titkos ügynök figyeli.... :-) A 80 M-s Németországnak 16.000 titkos ügynökének kell lennie , létszám arányosan... :-))) Minimum......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!