Nógrádi György tépelődik: „Azért 120 méterről leadni lövést, és nem találni el valakit, ez elgondolkodtató”

2024. július 16. 17:43

A biztonságpolitikai szakértő kifejtette véleményét a Donald Trump ellen elkövetett merénylet kapcsán.

2024. július 16. 17:43
A Donald Trump elleni merénylet pillanatai

Nyitókép: Trump Campaign Office / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Donald Trump ellen elkövetett fegyveres merénylet kapcsán nyilatkozott a Vasárnap.hu-nak.

Nógrádi először arról beszélt, hogy hogyan történhetett meg a szombati merénylet. 

„Tele van minden kérdőjelekkel. Az utolsó komoly merénylet 1981-ben volt Ronald Reagan ellen, abból óriási botrány lett, mert az akkori külügyminiszter, Alexander Haig abból indult ki, hogy Reagan meghal, és ettől kezdve úgy viselkedett, mintha elnök lenne. Kirúgták. A jelenlegi helyzet nincs földolgozva. Tény az, hogy aki a merényletet végrehajtotta, akit agyonlőttek, republikánus volt, de az utolsó elnökválasztásnál pénzzel a demokratákat segítette. Tehát ez se teljesen stimmel”– kezdte a biztonságpolitikai szakértő. 

A másik pedig az, hogy 120 méterről leadni lövést, és nem találni el valakit, ez elgondolkodtató.

Tény az, hogy Trump megúszta, tény az, hogy a füle megsérült, de az elnökválasztást folytatni tudja, és most a célja az, hogy a republikánus konvención őt jelöljék az Egyesült Államok következő elnökévé”– tette hozzá. 

Arról, hogy a merénylet javítja-e Trump esélyiet a 2024-es őszi elnökválasztáson, a következőket mondta: 

A válasz az, hogy ettől kezdve nincs olyan ember, aki ne állna mögé.

Mindenki azt mondja, hogy Amerikában ez nem lehet módszer. Zárójelben jegyzem meg, hogy Amerikában mindig módszer volt a fegyverek használata… Néhányan a Republikánus Pártból már most Bident teszik felelőssé, ami a politika játékszabályai szerint mindig így volt és mindig így is lesz. Ismétlem: rengeteg a kérdőjel a merénylet körül” – fejtette ki a véleményét a szakértő.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
catalina11
2024. július 17. 16:03
Nógrádi György tépelődik: „Azért 120 méterről leadni lövést, és nem találni el valakit, ez elgondolkodtató” nem tépelődés az, hanem Nógrádi György kételymételyt áraszt, átlátszóan és cinikusan...
Hopszjuliska
2024. július 17. 11:32
Nógrádinak lejárt az ideje! Ezt a hülyeséget - egy család gyászol a fejlövésbe belehalt apáért, de ez a szerencsétlen azt mondja "Valakit nem eltalálni tényleg elgondolkodtató."
catalina11
2024. július 17. 08:55
MaBaker 2024. július 17. 00:01 Gyuribácsi kicsit le van maradva az eseményekkel." nincs lemaradva, hanem ott állította meg a vetítőt, ahol a neki tetsző képet mutatja a vászon...de ez most méltatlanul silány és átlátszó akció volt Nógráditól..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!