Népszava újságírója: Magyar Péter lebombázott gyermekkórházakat akar szavazatokra váltani

2024. július 09. 22:16

Szerinte a kijevi út nem más, mint egy kampányfogás.

2024. július 09. 22:16
null

Nyitókép: képernyőmentés / atv

Lukács Adorján, a Roma Értelmiségi Műhely alapítója, Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom vezetője, Árpási Bence, a Népszava újságírója és Czuczor Gergely budaörsi Fidesz-elnök volt a vendége a Hír TV Komment című műsorának.

A vita során szó esett többek között a diplomáciában alkalmazott kettős mércéről is, azaz, hogy miért baj, ha Orbán Viktor felelős vezetőkhöz látogat? Vajon mire ad felhatalmazást az unió soros elnöksége, 

és miért támadják a magyar kormányfőt, aki békemissziót folytat? 

Illetve arról is értekeztek a felek, hogy milyen értelmezési módjai vannak annak, hogy Magyar Péter Orbán Viktor után Kijevbe látogat. Van-e ennek valódi diplomáciai értéke, vagy valami másról szól.

„Öncélú sztárkodás”

Szanyi Tibor szerint Orbán Viktornak ebben a kérdésben szemmel láthatóan senki nem osztott lapot. Szerinte Orbán békemissziója 

csak egy öncélú sztárkodás”.

A kérdés, hogy mi lesz ebből. Ha ebből az lesz, mint ami eddig volt, hogy Orbán minden egyes látogatása után az oroszok egy nagyot odavágnak Ukrajnának, akkor ez nem volt egy értelmes dolog” – fogalmazott.

Lukács Adorján szerint viszont ideje volt már valakinek elkezdeni a békéről tárgyalni. „Nem feltétlenül Orbánnak, hanem bármelyik másik uniós vezetőnek. 

De azt már tudjuk, hogy Nyugat-Európában az a béketárgyalás első lépése, hogy fegyvereket és katonákat küldünk” 

jegyezte meg. 

Hozzátette: „Ha ennek egyszer vége lesz, akkor majd el kell kezdeni elszámolni, hogyha ezt a párbeszédet egy vagy két évvel ezelőtt kezdtük volna meg, akkor hány ember élhetne még, hány anya gyermeke és hány nő férje lehetne még életben. Ennek a vége úgyis az lesz, hogy előbb-utóbb le kell ülni az asztalhoz, meg kell beszélni. Nyilván a feltételek nem mindenkinek fognak tetszeni, mert ilyen a háború természete, 

de minél előbb kezdik el, annál több ember marad életben, ez egészen biztos.”

Kijevi kampányfogás

A Népszava újságírója szerint ennek kapcsán első körben azt lenne fontos tisztázni, hogy Orbán Viktor milyen szerepben és milyen felhatalmazással, illetve milyen keretekkel tárgyal. Árpási Bence ezután Magyar Pétert is megkritizálta, szerinte ugyanis Magyar kijevi útja 

csak egy kampányszerű dolog, amivel lebombázott gyermekkórházakat akar szavazatokra váltani”. 

 

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. július 10. 17:58
PATKÁNY PÉTER!!
xantua
2024. július 10. 17:26
Igazából a Béke nem tűzszünettel kezdődik, hanem a háború korlátozásával. Szóval első dolog lenne, hogy formális korlátozni kellene a harci cselekemények helyét a frontvonalak területére, és előre bejelentett célpontokra (ahonnan időben meg lehetne tenni a civil lakosság kitelepítését - így kihúznák a méregfogát a gyerekkórházak bombázásának). Aztán később, tárgyalásokkal egyre kisebbé lehetne tenni a célterületeket, míg nem okafogyottá válik a harc.
laurahann
2024. július 10. 17:01
Még az a magamutogató majom?! Elég röhejes, ahogy röhög a brüsszeli zsidó mellett. Mint egy hülyegyerek, aki épp vizipisztolyt kapott. :D Elindult kijevbe a kedvenc bézs színű gatyájában, ha befosik, látványos lesz megint :D Ja és Bartus mondta, szereti ezeket a szűk, nemiszervét mutogató gatyákat. Igaza lehet... niemand pojáca...
Caruso
2024. július 10. 11:12
T. Mandiner Szerkesztőség! Szanyi Tibor meghívása a műsoraikba egyenesen szégyen és gyalázat. Szanyi egy levitézlett alkoholista, ezt az egész ország állampolgárai tudják. Létezhet olyan, hogy a Mandiner szerkesztősége nem tudná?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!