Már a spanyolok szerint is tűrhetetlen, amit meg mernek tenni Magyarországgal

2024. július 22. 10:29

A spanyol lapok úgy látják, a kormány áldemokratikus módszerekkel küzd az évszázad magyar felvásárlási üzlete ellen, de eddig csak egy kedvezőtlenebb cseh ajánlatot talált.

2024. július 22. 10:29
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

A spanyol kormány az áldemokratikus intézkedések mellett döntött, amikor maga akarta megkeresni és sorrendbe állítani a Talgo vonatgyártó felvásárlásáért zajló verseny helyezettjeit – írja kritikusan az ABC nyomtatott kiadása.

A szerző megjegyzi,

Óscar Puente gazdasági miniszter vezetésével, a felvásárlás elleni pajzsot felhasználva a fehér lovagot keresi a kabinet, ám eddig csak a cseh Skoda ajánlatát találta, amely vélhetően elmarad a magyar Ganz-MaVag üzletétől.

Madrid korábban orosz és szélsőjobboldali kapcsolatokra, most Orbán Viktor békemissziójára hivatkozva tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne kerülhessen magyar kézbe a Talgo, mondván, kritikus infrastruktúráról van szó. A vonatgyártó az első negyedévben négyszeresére növelte a nyereségét, miközben egy 280 millió eurós egyiptomi szerződést is aláírhatott.

Egyébként a spanyol kormány úgy döntött, nem csatlakozik a hét tagállam bojkottjához, azaz részt vesz a soros magyar elnökség miniszteri csúcstalálkozóin.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­e­­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. augusztus 27. 22:02
Az orbán-rezsim renoméja...😱
blondiner
2024. július 29. 13:20
A jelenlegi részvény ára 4,2 euró, a magyar ajánlat 5. Mi lesz, ha lejjebb esik az árfolyam?
Reszelő Aladár
2024. július 24. 19:39
Akkor mi a túróért nem veszik meg ők maguk? Amúgy ha mi próbálnánk meg egy ilyet akkor már rég a Bizottság ugrálna és perelné be a Magyar Államot a tőke szabad mozgásának akadályozása miatt. Hiába, a másodosztályról még a különbözet kifizetése ellenére sem lehet átülni az első osztályra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!