Magyar turista is tartózkodott az Egyiptomnál elsüllyedt luxushajón

2024. július 31. 06:40

A hullámok sodorták zátonyra a luxushajót.

2024. július 31. 06:40
null

Nyitókép: Paul Vinten/Shutterstock

Június 26-án az egyiptomi Marsa Alam közelében egy luxushajót sodortak zátonyra a hullámok, ami komoly sérüléseket okozott a hajótestben, és az Exocet nevű hajó lassan süllyedni kezdett. A 40 méter hosszú hajó fedélzetén 24 turista, köztük egy magyar állampolgár is tartózkodott. Szerencsére mindenkit sikerült kimenekíteni, mielőtt a hajó végleg elsüllyedt volna – írta meg a Dive Magazine.

A fedélzeten lévő turisták között egy 36 éves magyar orvosnő is tartózkodott.

A Vörös-tenger partján fekvő Marsa Alam egykor kis halászfalu volt, mára azonban az egyik legfelkapottabb úti céllá vált a búvárok számára. A baleset a népszerű Sataya-zátonynál történt, ahol a turisták, köztük a magyar nő is egy egyhetes búvárprogramon vettek részt.

A hajó süllyedését követően az utasokat és a legénységet más hajókra szállították át, és biztonságban visszatértek Marsa Alamba. A magyar orvosnő üzenetben értesítette húgát a történtekről:

Ne aggódj, élek, de hajó elsüllyedt”.

A baleset az esti órákban történt, és a mentés kilenc órán át tartott, mire a mentőhajók kikötöttek a parton. Az utasok holmijai, köztük értékes búvárfelszereléseik, a hajón maradtak. Bár másnap búvárok visszamentek a holmikért, de a drága felszerelések nem kerültek elő.

A mentési műveletek során a hajó több órán át részben a víz felszínén maradt, mielőtt a hullámok és az áramlatok elsodorták a Sataya terület felé. Az Exocet végül több mint két kilométerre süllyedt el a zátonyoktól, szerencsére környezeti károkat nem okozva.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­­­e­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
békalepcse2.0
2024. július 31. 12:53
Cigányok a fedélzeten. Süllyed a hajó de az egyik a legnagyobb nyugalommal falatozik. Rohan a másik, Gazsi süllyed a hajó! Mire a másik, mit izgulsz?- tán a tied?
Ízisz
2024. július 31. 12:19
Z. Biztos a hülyénvigyorgó kommunistaliberálnáci maffia banda egyik támogatottja, a mi közpénzünkből!!! ❗
patópál
2024. július 31. 10:30
Nincs olyan magyar szó, hogy orvosnő. Orvos, vagy doktornő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!