Lemondott az amerikai titkosszolgálat igazgatója

2024. július 23. 20:53

A szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet.

2024. július 23. 20:53
null

Nyitókép: Mostafa Bassim / ANADOLU / Anadolu via AFP

Lemondott az amerikai Secret Service (Titkosszolgálat) igazgatója, miután a szervezet nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletkísérletet – a döntést kedden jelentette be maga az igazgató, Kimberley Cheatley.

A hivatalos személyek védelméért felelős szövetségi szervezet igazgatóját a Pennsylvania állambeli Butlerben történtekkel kapcsolatban hétfőn hallgatta meg a Kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága, ahol éles bírálatokat kapott a választási gyűlés biztosításának előkészítésével és annak lebonyolításával kapcsolatban.

Kimberly Cheatley azt mondta, hogy felelősnek tartja magát a Donald Trump választási gyűlésén történtek miatt és elismerte, hogy a Secret Service kudarcot vallott, ugyanakkor azt mondta, hogy saját magát alkalmasnak tartja a szervezet irányítására.

 A meghallgatást követően James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke és Jamie Raskin, a bizottság vezető demokrata tagja közösen írásban szólította fel lemondásra Kimberly Cheatley-t.

Az igazgató kedden a szolgálat állományához intézett levélben jelentette be lemondását. Eszerint a közelmúlt eseményeinek fényében nehéz szívvel hozta meg a döntést és utalt arra, hogy 29 éven át szolgált, és ebből 27 éven keresztül dolgozott különleges ügynökként.

Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter a Secret Service eddigi igazgatóhelyettesét, Ronald Rowe-t nevezte ki megbízott igazgatóvá.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­­­e­l­­­d­ ­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
catalina11
2024. július 24. 14:52
Az amerikai Képviselőház Belbiztonsági Bizottsága vizsgálatot tervez indítani azokkal a jelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint Mayorkas belbiztonsági miniszter többször is elutasította az erősebb titkosszolgálati védelmet Donald Trump számára." Mayorkas zsidó! "Mayorkas’s mother, Anita Mayorkas (née Gabor), was a Romanian Jew .. In Cuba she met his father, Carlos (later Charles; better known as “Nicky”) Mayorkas, a Cuban-born Jew, ..." van még kérdés?
ZagerEvans2525
2024. július 24. 11:37
Kvótaanő, ezért könnyűszerrel feláldoz6ó. Ráadásul hülyébb a leghülyébb mandi trollnál is. Azok ugyanis az 1. pillanattól fogva tudják, hogy nem is történt merénylet. Hangszóróból játszottak egy kis fegyverropogást, Trump üvegcseréppel hasított a fülébe, a mögötte állók egyike lelőtte önmagát azért, hogy növelje Trump esélyét. Így tettek azok is, akik csak megsebesítették önmagzkat. Még Biden is bedőlt ennek a műsornak: elítélte a merényletet. Nem csoda, hogy a főfő titkosszola repült.
Ati Papa
2024. július 24. 11:13
Milyen felkészültségű az a titkosszolgálat- ha csak nem szurkoltak a merénylőnek -, ha a Matyi fiú háromszor!! is rálőhetett Trumpra? Amikor viszont úgy látszott, hogy Trumpot fejbelőtte, és akit véres fejjel lenyomtak a tribünön érdekes módon azonnal, egy lövéssel lelőtték a merénylőtt. Valami nagyon bűzlik Ámerikában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!