Iszlám forradalmat akartak Németországban, lekapcsolták őket

2024. július 24. 16:27

A Hamburgi Iszlám Központban szélsőséges ideológiákat, antiszemitizmust terjesztettek, és az iránihoz hasonló iszlám forradalmat akartak kirobbantani.

2024. július 24. 16:27

Nyitókép: A berlini Iszlám Központ elleni razzia képei 2024. július 24-én  /  fotó: Sven Käuler / TNN / dpa Picture-Alliance via AFP

 

A német belügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy betiltották a Hamburgi Iszlám Központ (IZH) működését. Az indoklás szerint a szervezet radikális iszlamista célokat követett, iráni befolyás alatt állt, és olyan tevékenységeket folytatott, mintha az iráni rendszer képviselője lett volna – küldetését abban is meghatározta, hogy célja között volt 

az Iránban 1979-ben végrehajtott iszlamista fordulathoz hasonló „forradalom” előkészítése Németországban.

Nancy Faeser német belügyminiszter X oldalon tett közleménye szerint a csoport aktív támogatója volt a libanoni síita militáns szervezetnek, a Hezbollahnak, és antiszemita propagandát terjesztett, iszlamista ideológiája fenyegetést jelentett magára a demokratikus német állam berendezkedésére – írta a Politico.

A belügyminisztérium nyilatkozata azt tartalmazza, hogy Németország több pontján a csoporthoz köthető 

53 ingatlanban kora reggel óta tartanak a házkutatások,

 a szervezet frankfurti, müncheni és berlini sejtjeit is betiltották.

A német titkosszolgálat évtizedek óta figyelte az IZH tevékenységét, 

tavaly novemberben jelentős bizonyítékokat találtak a szervezet ellen, 

ennek a következménye lehet a szerdán bejelentett betiltási döntés.

Az IZH akkor azzal védekezett, hogy deklarálta: „az erőszak és a szélsőségesség minden formáját elítélik, a békét, a toleranciát és a vallásközi párbeszédet szorgalmazzák”, szerdán azonban már nem voltak elérhetőek telefonon és a honlapjuk is blokkolva lett.

--

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
2024. július 29. 10:14 Szerkesztve
Milyen erdekes… egy iszlam seggnyalo sincs itt.. pedig vki megvedhetne ilyenkor szegenykeket..🤣 Biztos megse szeretne zsakruhat..🤣
Langyos hurkazsír
2024. július 25. 17:31
liberális genderbuzik és az iszlámisták.germániában. Ez nagyok izgalmas lesz.Körül kéne keríteni az országot és szurkolni.
tomekjosef
2024. július 25. 05:52
Most már semmi panasz ne legyen, erre vágytatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!