Előkapta Trump a konzervatív csodafegyvert – mutatjuk, miért olyan nagy szám JD Vance jelöltsége

2024. július 23. 11:58

A fiatal politikus fiatalságában rejlő lehetőség Joe Biden lemondása után még egyértelműbben látszik az amerikai választók számára. JD Vance jelöltsége lehet a konzervatív csodafegyver, a republikánus győzelem kulcseleme.

2024. július 23. 11:58
VANCE, James David; TRUMP, Donald

Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Nem okozott nagy meglepetést JD Vance jelöltsége a republikánus elnökjelölő gyűlésen: a konzervatív politikus eleve a két legesélyesebb jelölt között volt az alelnökjelölti pozíció betöltésére,

s könnyen lehet, hogy rajta múlik majd a republikánus győzelem.

Vance politikai csodafegyver lehet a republikánusok számára

A fiatal politikus fiatalságában rejlő lehetőség Joe Biden lemondása után még egyértelműbben látszik az amerikai választók számára: JD Vance és Donald Trump párosa reményt adhat az amerikai konzervatív mozgalom s a mögötte álló fehér keresztény munkás amerikaiak számára, hogy a republikánus párt trumpi fordulata nem tiszavirág-életű, négyéves projekt, hanem tartós irány lehet. A 39 éves Vance-nek még bőven van ideje arra, hogy továbbvigye a trumpi lángot. S mivel a gyakorlatban főleg reprezentatív funkciókat ellátó amerikai alelnöki tisztség legfőbb politikai értelme az, hogy a mindenkori elnök az alelnökben jelöli ki utódját,

minden okunk megvan azt feltételezni, hogy ezt akár kétciklusos elnökként is teheti majd – feltéve, hogy Trump győztesen kerül ki a novemberi elnökválasztásból.

Ez az alelnökjelölt képes megszólítani a fehér-keresztény munkások táborát

Vance és a republikánus párt szavazói a megszokottnál valamelyest mélyebb lelki kapcsolatban is állnak egymással: JD Vance írói munkája eredményeképpen jött létre a Hillbilly Elegy, egyfajta vidéki ballada az amerikai álomról, melyet még a republikánus választási stratégia támogatásával kevéssé vádolható New York Times is az egyik legjobb könyvnek nevezett azon olvasók számára, akik Trump 2016-os győzelmének okait szeretnék megérteni.

JD Vance jelöltsége emellet masszív kudarc a republikánus establishment számos közel-keleti háborút elindító, Magyarországgal szemben is igen kritikus szereplői számára,

akik a trumpi republikánus rendszerváltás után egy, a korábbi republikánus fősodorhoz közelebbi alelnökjelöltben, s ezáltal a régi republikánus politika visszatérésében reménykedtek. Trump világosan látta: a republikánus győzelem útja nem ez, a pártbázis egészen egyszerűen nem ezt szeretné – így a választás JD Vance-re esett. Vance mellett szól az is, hogy ohiói szenátorként egy csatatérállam választóit segíthet a republikánus táborba terelni.

A magyarbarát JD Vance nemzetközileg is nagyon népszerű

JD Vance alelnökjelöltként egyébként nem csak a trumpista bázis körében népszerű választás, a magyar konzervatívok is örülhetnek neki.

A magyarbarát JD Vance ugyanis számos alkalommal méltatta a magyar kormány politikáját, még az egyetemek közalapítványokba szervezésére is volt néhány jó szava. JD Vance Orbán Viktorról is kifejezetten jó véleménnyel van, s mivel az ukrajnai háború kapcsán álláspontja sokkal kevésbé a bideni ideologikus külpolitikára rímel, mint inkább a trumpi pragmatizmusra, ebben az ügyben is oldódhatnak majd a feszültségek Magyarország és leghatalmasabb szövetségese, az Amerikai Egyesült Államok között JD Vance és Donald Trump esetleges közös elnöksége idején.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­e­x­­i­ ­­­p­­u­­n­­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
canadian-deplorable
2024. július 23. 19:58
Vance jó választás volt. Okos, jól beszél, kijelentései alapján helyén a szíve. Orbánt is kedveli. Fiatal ügyvédként még nem volt Trump híve, de Trump 4 éve meggyőzte és most már lelkesen támogatja.
P_F_Juli
2024. július 23. 12:38
"..minden okunk megvan azt feltételezni, hogy ezt akár kétciklusos elnökként is teheti majd – feltéve, hogy Trump győztesen kerül ki a novemberi elnökválasztásból." A halott demokrata szavazatok ellen talán valami hasonló "fegyver" lehet ellenszer. Nem szólhatunk bele az amerikai politikába, csak addig a szintig, amig az ellenünk irányuló negatív propaganda terjed. A jelenlegi demokrata pártelit eltökélt szándéka, hogy eltöröljenek, vagy megsemmisítsenek bennünket. El sem tudják képzelni, hogy egy ilyen kis országnak is lehet önmaga számára fontos és preferált jövőkép, csak a behódolt nemzetekben látják amerikaiként a hegemóniájuk virágzását. Nyugodtan barátkozzanak meg azzal a gondolattal, hogy náluknál sokkal szélesebb spektrumú múlttal rendelkező népek nem fogják örök időkig elfogadni a diktátumukat. A gyarmati múlt valóban a múlt, akár tetszik nekik, akár nem. De lehetnek vazallusaik a jövőben is, azonban nem szándékozunk közéjük tartozni.
Mich99
2024. július 23. 12:17
A Buzi Helytartónak befellegzett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!