Breaking! A floridai bíróság megszüntette a Trump ellen indított eljárást

2024. július 15. 16:37

A volt elnök ellen bizalmas iratok törvénytelen tárolása miatt indítottak büntetőpert, amit sokan kirakatpernek neveztek.

2024. július 15. 16:37

Nyitókép: STEVEN HIRSCH / POOL / AFP

A floridai szövetségi kerületi bíróság hétfőn elutasította a Donald Trump volt amerikai elnök ellen bizalmas iratok gondatlan kezelése ügyében indított eljárást, a vádat képviselő különleges ügyész személyének szabálytalan kinevezése miatt – számolt be a BBC.

Aileen Cannon bíró döntésével helyt adott a védelem indítványának, amelyben Trump védői arra hivatkoztak, hogy Jack Smith különleges ügyész kinevezése törvénysértő módon történt, s nem volt felhatalmazása a vádemelésre.

Mint ismert: Trump ellen bizalmas iratok nem megfelelő kezelése miatt indítottak büntetőpert. Ahogy azt a Mandiner is megírta: Jack Smith különleges ügyész harminckét vádpontban emelt vádat Trump ellen a „kémkedési törvény” (Espionage Act) alapján, amiért állítólag nemzetbiztonsági dokumentumokat halmozott fel floridai birtokán, valamint további nyolc vádpontot fogalmazott meg a volt elnök ellen, amelyek akadályoztatással és hamis nyilatkozatokkal kapcsolatosak.

A BBC információ szerint most pont került az ügy végére. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. július 15. 19:56
Z. Ez jó hír, de még van egy jó pár pere... Követni nem lehet... Annyira el akarják taposni, nehogy megnyerje a választást!!! De most már 100% a győzelme, hacsak újból meg nem próbálják megölni... 💯❗
letsgobrandon-2
2024. július 15. 19:32
becsokiztak a népharagtól?
SzkeptiKUSS
2024. július 15. 18:15
Jesszusom, beszartak, hogy árgus szemekkel megnézik, ha Trump elnök lesz, hogy mi történt arrafelé a büntetőügyben.
states-2
2024. július 15. 17:51
Minden arról szól, biden agyon lesz verve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!