Betelt a pohár Elon Musknál az iskolai transz nyomulás miatt

2024. július 17. 15:19

A milliárdos elköltözteti Kaliforniából két fő vállalatát, miután a kormányzó egy rendelettel elősegítette a magukat transzneműnek gondoló iskolások identitásának eltitkolását.

2024. július 17. 15:19
Maráczi Tamás

Nyitókép: Elon Musk-illusztráció az AFP oldalán 2024. június 10-én  /  fotó: Dominika Zarzycka / NurPhoto via AFP

 

Az új kaliforniai szabályozás miatt Elon Musk úgy döntött, hogy két vállalkozását Kaliforniából Texas államba költözteti: az X közösségi médiaplatform bázisát San Franciscóból Austinba, a rakétagyártó SpaceX központját pedig Hawthorne-ból a texasi Starbase-be helyezi át. 

Musk azt követően jelentette be döntését, hogy hétfőn Kalifornia állam kormányzója, 

Gavin Newsom aláírta az a jogszabályt, amely újabb jogi védelmet ad a transznemű és meleg tanulók számára: 

az új szabályozás értelmében az oktatási intézmények alkalmazottainak nem kell értesíteniük azok gyermekek szüleit, akik a transzneműség jeleit mutatják, vagy ilyen szexuális irányultságú információkat osztanak meg környezetükkel. 

Ez volt az utolsó csepp a pohárban” – indokolta döntését Musk, akinek

van egy transznemű lánya, akivel a kapcsolata részben ebből a konfliktusból fakadóan elhidegült 

írja a Politico amerikai kiadása.

A lap emlékeztet, hogy nem ez az első alkalom, amikor a hi-tech vállalkozó politikai nézetei miatt azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja Kaliforniát. A covid-járvány idején a szövetségi állam szigorú járványügyi intézkedései miatt lengette be, hogy Texasba viszi át cégeit.

Elon Musk politikai nézetei az elmúlt években egyre konzervatívabbak lettek, gyakran bírálta a liberális kaliforniai vezetést, néhány napja pedig bejelentette, hogy havi 45 millió dollárral támogatja meg Donald Trump elnökválasztási kampányát.

Ezt is ajánljuk a témában

Gavin Newsom kormányzó nem reagált a keddi bejelentésre, csupán egy sokat mondó bejegyzést írt az X-en: „Térdet hajtottál” – ezzel arra utalt, hogy korábban Trump saját közösségi oldalán, a Truth Social oldalon azt írta: 

Musk egyszer még „térdre fog ereszkedni, és könyörögni fog”.

A kaliforniai törvényhozás egyik tagja, Scott Wiener szenátor pedig csak annyit jegyzett meg Musk döntésével kapcsolatban, hogy a milliárdos „tankönyvi példája annak, miért nem szabad arra kényszeríteni a gyerekeket, hogy coming-out-oljanak a szüleik előtt”.

--

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­z­­e­x­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Aerion
2024. július 27. 13:40
Hotten Totta 2024. július 17. 21:57 "Elon Musk gyermeke, Vivian Jenna Wilson (korábban Xavier Alexander Musk) nyilvánosan bejelentette, hogy transznemű. A milliárdos apával való elhidegülés közepette, állítólag Musk transznemű kérdésekkel kapcsolatos kritikus nézetei miatt." ---------------- Nem azt jelentette be, hogy elmebeteg. És az elmebetegek tapsolnak neki.
Aerion
2024. július 27. 13:39
van egy transznemű lánya, akivel a kapcsolata részben ebből a konfliktusból fakadóan elhidegült --------------------- Elon Musknak nincsen transznemű lánya, egy elmebeteg fia van (a nagyjából tucatnyi gyerekéből). Ugyanis transzneműség nem létezik, elmebetegség meg igen.
Hotten Totta
2024. július 17. 21:57
2023 "Elon Musk gyermeke, Vivian Jenna Wilson (korábban Xavier Alexander Musk) nyilvánosan bejelentette, hogy transznemű. A milliárdos apával való elhidegülés közepette, állítólag Musk transznemű kérdésekkel kapcsolatos kritikus nézetei miatt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!