Beismerték: az ukránok megbízásából robbantottak Moszkvában

2024. július 26. 19:32

Jevgenyij Szerebrjakov videón beszél arról, hogy az ukrán hírszerzés szervezte be.

2024. július 26. 19:32
Car bomb attack in Moscow: 2 injured

Nyitóképen: A felrobbantott autó. Fotó: STRINGER / ANADOLU / AFP

A RIA orosz állami hírügynökség pénteken közzétett egy videofelvételt, amelyen egy orosz állampolgár beismerte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megbízásából robbantotta fel a héten Moszkvában egy katonatiszt gépkocsiját.

Ismeretes: Moszkva északi részén, egy parkolóban szerda reggel pokolgép robbant egy Toyota Land Cruiser terepjáróban. Irina Volk, az orosz belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a robbanószerkezetet a vezetőülés alatt rejtették el. A robbanás egybehangzó sajtójelentések szerint a férfi mindkét lábfejét leszakította, a nőt szilánkok sebesítették meg. Mindkettőjüket kórházban ápolják. A Kommerszant című napilap azt írta szerdán, hogy egy autóba rejtett pokolgép az orosz katonai hírszerzés tisztjét sebesítette meg. Más médiaértesülések szerint a férfi a reguláris hadsereg tisztje volt. Az orosz belügyminisztérium azt közölte, 

hogy két ember sebesült meg a robbanásban, és büntetőeljárást indítottak az ügyben.

A török hatóságok szerdán közölték, hogy a bodrumi repülőtéren elfogtak egy orosz férfit, akit a támadással gyanúsítanak, és aki tettének elkövetése után elmenekült Moszkvából. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat pénteken jelentette be közleményben, hogy a férfit, Jevgenyij Szerebrjakovot Törökországból Oroszországba szállították, és átadták őt a nyomozóknak.

A RIA Novosztyi által közzétett videón Szerebrjakov kijelentette, hogy az ukrán hírszerzés szervezte be őt tavaly, és arra kérték, hogy öljön meg „egy tisztet”.

A férfi azt állította, hogy ukrán megbízója utasítására gyűjtötte össze a pokolgéphez szükséges alkatrészeket, és helyezte el a robbanószerkezetet a meg nem nevezett tiszt gépkocsija alatt. Állítása szerint ukrán állampolgárságot és 10 ezer-20 ezer dollárt ígértek neki, ha elvégzi a feladatot.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­s­z­e­­x­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Zoltan70
2024. augusztus 19. 11:01
szintetikus: "Nem látok ebben kivetnivalót." Nos, akkor ugye abban sincs semmi kivetnivaló, ha a kis családoddal együtt felrobbantanak, mondjuk egy színházlátogatást megelőző családi vacsora közben. Személy szerint nem kedvellek, tehát akkor ez a toleráns, ballib fajtád szerint is már elegendő indoknak minősülhet? Sőt, ha az étterem ballib vendégei közül rajtatok kívül még többen is a robbanás áldozatai lesznek, akkor ez a logikád alapján még jobb. Igaz, vagy igaz?
Zoltan70
2024. augusztus 19. 10:55
kunfia: "Ahhoz a két dologhoz minden igaz fideszes ért, a lopáshoz, és hazudozáshoz." Te beszélsz, proletár szukafattya? A lételemetek a lopás és a hazugság koszos hazaárulók!
Unknown
2024. július 27. 05:49
Végül i majdnem mindegy, hogy ki bérelte fel. Robbantott…🤣😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!