„Az egója nem engedi” – Trump szerint ezért nem száll ki a versenyből Biden

2024. július 09. 16:48

Emellet arra utaló jelek sincsenek, hogy Kamala Harris vagy a vezető demokraták az alkotmányos lehetőségeik kiaknázásán gondolkozzanak.

2024. július 09. 16:48

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Donald Trump republikánus elnökjelölt azt mondta, hogy várhatóan Joe Biden továbbra is versenyben marad a Fehér Házért annak ellenére, hogy a Demokrata Párton belül is egyre többen követelik, hogy a regnáló vezető álljon félre, és adja át a helyét egy fiatalabb jelöltnek – írta a Reuters.

Trump hétfőn azt is kijelentette, 

Biden az egója miatt nem hajlandó kiszállni a kampányból”.

A republikánus jelölt arra is emlékeztetett,  hogy Biden a demokrata jelöltséget már biztosra vette, mert az év eleji előválasztásokon az összes kongresszusi küldöttet megnyerte.

A lap felidézte, hogy Joe Biden az utóbbi időben többször is kijelentette, versenyben marad.

Lenne alkotmányos „kiskapu”

A Reuters Trump egy korábbi Fox News-on elhangzott nyilatkozatát is idézte, melyben az elnöki székért újra harcba induló politikus úgy fogalmazott, „Érdekes módon nagy hatalma van. (...) Hacsak nem mondja azt, hogy »kiszállok«, akkor a 25. módosításon kívül nem tehetnek semmit, hogy kiszorítsák”.

Itt ismertették, hogy az amerikai alkotmány 25. módosítása lehetővé teszi az alelnöknek és a kabinet tagjainak, hogy ha a helyzet úgy kívánja, az  elnököt a tisztségéből eredő hatáskörök és kötelességek ellátására képtelenné nyilvánítsa. Így az Államok vezetésével járó feladatot automatuikusan az alelnökre, mint ügyvezető elnökre hárulnak. Azonban 

nincsenek arra utaló jelek, hogy Kamala Harris alelnök vagy a vezető demokraták ezen a lehetőségen gondolkozzanak

 – húzták alá az összeállításban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­e­­­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
falcatus-2
2024. július 09. 20:39
"Emellet arra utaló jelek sincsenek..." Kinek a mellén és mire utalókat hiányol?
vip era
2024. július 09. 18:30
Jó az ha Hugyos kitart a választásig,így hamarosan jöhet Trump,mehet Pressmann helytartó asszony,és lesz nagyon sok pozitív változás a világpolitikában.
makapaka2
2024. július 09. 18:14
Biden azt csinálja, amit mondanak neki. Önálló gondolata nincs már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!